Nothing Phone 2a hinta ja tekniset tiedot

Pitkän odotuksen jälkeen Nothing on vihdoin lanseerannut Nothing Phone 2a:n, ensimmäisen keskihintaluokan puhelimensa maailmanlaajuisesti. Ja ei yllättäen suurin osa vuodoista siitä pitikin paikkansa, muutamia suunnitteluun liittyviä yksityiskohtia lukuun ottamatta, joita ei voitu selvittää. Yllättävän alhaisen hinnan vuoksi laite on osoittautunut innostavaksi hankinnaksi, ja tässä kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Nothing Phone 2a:n julkaisusta.

Nothing Phone 2a:n Suunnittelu ja Näyttö


Aloitetaan takapuolelta, joka on ollut keskipisteenä huomion kohteena. Läpinäkyvän takakuoren suunnitteluun käytetty materiaali on polykarbonaattia, eli yksinkertaisesti muovia. Runko on myös valmistettu muovista, mutta painikkeet ovat alumiinia. Puhelin tulee kahdessa värissä - Valkoinen ja Musta; takakuoren muovi kaartuu reunoille ja siinä on jollain tavalla mattapintainen viimeistely. Tyypillisesti Nothing-tyyliin äänenvoimakkuuspainikkeet ovat vasemmalla, kun taas virtapainike on oikealla.

Näyttö on 6,7 tuuman Full-HD+ AMOLED-näyttö, jossa on 30-120 hertsin adaptiivinen virkistystaajuus ja huippukirkkaus 1 300 nitiä. Se on 10-bittinen litteä näyttö, jota suojaa Gorilla Glass 5, ja se on HDR10+ -sertifioitu.


Siinä on 32 MP:n reikäkameralla varustettu punch-hole-kamera, ja se sijaitsee keskellä. Kokonaisuutena näyttö on paperilla ylittänyt odotukset, kun otetaan huomioon hinta, josta keskustelemme lopussa.


Suorituskyky

Laitetietovuodot osuvat usein kohdalleen, eikä Phone (2a) -vuodot olleet poikkeus. Yhtiö kielsi ne aluksi, mutta myöhemmin myönsi käyttävänsä Dimensity 7200 Pro -sirua. Nothing ja MediaTek ovat työskennelleet yhdessä räätälöidyn Dimensity 7200 Pro -sirun parissa Phone 2(a):han paremman tehotehokkuuden takaamiseksi.


Se on kehitetty TSMC:n toisen sukupolven 4 nm:n prosessisolmulla ja siinä on kahdeksanytiminen CPU, jossa on 2+6 kokoonpano. CPU:ssa on 2x Cortex A715 -suorituskyky-ytimiä, joilla kellotaajuus on 2,8 GHz, ja 6x Cortex-A510 -tehoytimiä, joilla kellotaajuus on 2,00 GHz. GPU on Mali G610 MC4, ja puhelimessa on 3 200 neliömillimetrin suuruinen höyrystinkammio ja 12 000 neliömillimetrin grafiittivalmisteinen kryogeeninen runko.


Yksi muista alueista, joilla Nothing teki massiivisia kustannussäästöjä, on tallennustilassa ja RAM-muistissa. Tallennustila Phone (2a):ssa on vanhempi UFS 2.2 -versio yhdessä vanhemman LPDDR4X-RAM-muistin kanssa.


Nothing Phone (2a): Kameroita

Takana on kaksoiskamera. Pääanturi on suosittu Samsung ISOCELL GN9 50 MP 1/1,56 tuuman kuvaaja optisella kuvanvakaimella. Toissijainen kamera on 50 MP Samsung ISOCELL JN1 1/2,76 tuuman sensori, joka on ultralaajakulmainen eikä siinä ole OIS:ää. Etukamera on 32 MP 1/2,74 tuuman Sony IMX 615 -anturi.


Glyph-liittymä

Puhelimessa (2a) on kolme Glyph-segmenttiä ja 26 erikseen ohjelmoitavaa vyöhykettä monilla toiminnoilla, joista suurin osa on saatavilla myös puhelimessa (2). Hienoja Glyph-toimintoja, kuten ajastin, oleelliset ilmoitukset, Glyph Composer, Glyph Torch, Glyph Progress ja Flip to Glyph, ovat kaikki läsnä. Se on ehdottomasti päivitys puhelimeen (2).


Akku ja lataus

Dimensity 7200 Pron ja Glyphien tueksi on asennettu massiivinen 5 000 mAh akku, joka pystyy latautumaan 45 W:n teholla. Kuitenkin, toisin kuin puhelimessa (1) ja puhelimessa (2), langatonta lataustukea ei ole. Nothing väittää 0-100% latausnopeudeksi 1 tunti.


Yhdistettynä Dimensity 7200 Prohon ja Nothingin optimointeihin Nothing OS -käyttöjärjestelmän päällä, odotan puhelimen (2a) kestävän kahden päivän ajan kevyellä käytöllä ja hieman yli päivän raskaille käyttäjille.


Ohjelmisto ja yhteydet

Nothing Phone (2a) toimitetaan Nothing OS 2.5:n (arvostelu) kanssa, joka on Nothingin viimeisin ohjelmistoversio perustuen Android 14:een. Samoin kuin Nothingin aiemmissa puhelimissa, käynnistyksessä luvataan kolme merkittävää Android-päivitystä, mikä on erinomaista keskitason laitteelle, tarjottuna kilpailukykyiseen hintaan. Käyttöjärjestelmässä ei ole MITÄÄN turhaa, mikä on kiitettävää.


Tiedonsiirron osalta saat Wi-Fi 6 - ja Bluetooth 5.3 -yhteydet, kaksi nano-SIM-korttipaikkaa, NFC:n ja USB Type-C -liitännän, joka valitettavasti on USB 2.0. On kiitettävää, että Nothing on onnistunut säilyttämään NFC:n, mikä mahdollistaa käyttäjien käyttää kosketustilausta maksamiseen saumattomasti.


Nothing Phone 2a:n hinnoittelu Suomessa


8 Gt + 128 Gt perusversio Nothing Phone (2a) maksaa 359 € Suomessa.

Muiden tallennusvaihtoehtojen osalta 8 Gt + 256 Gt -versio maksaa sinulle 359 €, kun taas 12 Gt + 256 Gt -versiosta on maksettava 419 €.


8 Gt + 128 Gt – 359 €

12 Gt + 256 Gt – 419 €

Previous Post