WhatsApp estää nyt käyttäjiä ottamasta kuvakaappauksia profiilikuvista

Profile photos on WhatsApp ovat hieno tapa ilmaista itseäsi samalla auttaen muita tunnistamaan sinut sovelluksessa. Kuitenkin ne voisivat myös ladata ja käyttää väärin muiden pahantahtoisiin tarkoituksiin. Ratkaistakseen tämän ongelman WhatsApp poisti mahdollisuuden ladata profiilikuvia lähes puoli vuosikymmentä sitten. Mutta voit silti ottaa niistä kuvakaappauksen. Viimeisimmän beetaversion myötä WhatsApp käyttöön ratkaisun tähän porsaanrei'ään.Kuten raportoi WABetaInfo, uusin WhatsAppin beetaversio #2.24.4.25 Androidille on tuonut tärkeitä yksityisyyteen liittyviä muutoksia. Sovellus rajoittaa nyt profiilikuvien kuvakaappausten ottamista. Tämä muutos lisää ylimääräisen tason turvaa estämällä muiden ottamasta kuvakaappausta profiilikuvaasi ilman suostumustasi.


Olemme testanneet tätä ominaisuutta omalta osaltamme, ja se toimii tarkoitetusti. Aina kun joku yrittää ottaa kuvakaappauksen profiilikuvista, he saavat ilmoituksen, jossa lukee: "Kuvakaappausta ei voi ottaa sovellusrajoitusten vuoksi". Tämä estää käyttäjiä yrittämästä tallentaa muiden käyttäjien profiilikuvia tulevaisuudessa.


Tämä on suuri askel käyttäjien yksityisyyden suojelemiseksi sovelluksessa, koska profiilikuvien jakaminen ja väärinkäyttö on ollut yleinen ongelma useille WhatsAppin käyttäjille. Tämä porsaanreikä mahdollisti muiden pahantahtoisten osapuolten häiritä muita käyttäjiä tai luoda vääriä identiteettejä. Tämä ominaisuus parantaa paitsi käyttäjien yksityisyyttä sovelluksessa myös vähentää ihmisten profiilikuvien luvatonta jakamista.


Mutta kyllä, se ei koskaan ole täysin vesitiivis, koska ihmiset voivat silti ottaa kuvia tai videoita profiilikuvista toisella puhelimella, kuten me teimme. Silti muiden profiilikuvien kuvakaappauksen estäminen on oikea liike estääkseen huijarit ja pahantahtoiset toimijat.


Päivitys on jo saatavilla valituille käyttäjille, joten voit ladata sen Google Play Kaupasta, jos olet osallistunut beetaprogrammaan. Muut käyttäjät joutuvat odottamaan, koska päivitys julkaistaan kaikille käyttäjille seuraavien viikkojen aikana. 


Next Post Previous Post