Palworld ylittää 25 miljoonaa pelaajaa PC:llä ja Xboxilla, 15 miljoonaa kappaletta myyty Steamiin

Palworld, toiminta-seikkailuselviytymispeli, joka rikkoi pelaajien määräennätyksiä Steamin julkaisussa, on myynyt 15 miljoonaa kappaletta Valven alustalla. Kehittäjä Pocketpair ilmoitti torstaina, että pelin kokonaispelaajamäärä oli ylittänyt 25 miljoonaa, joista 15 miljoonaa pelaajaa Steamissa ja 10 miljoonaa Xboxilla. Viime kuussa julkaistuaan Palworldista on tullut ilmiö, ja siitä on tullut yksi pelatuimmista peleistä Steamin historiassa, vaikka se onkin saanut syytöksiä plagioinnista sen Pokémon-tyylisistä pelihahmoista, joita pelaajat voivat napata, kouluttaa ja käyttää taisteluissa.


Japanilainen studio Pocketpair, Palworldin tekijät, vahvisti torstaina X:ssä julkaistussa viestissä, että peli oli ylittänyt 25 miljoonan pelaajan kokonaismäärän, joista 15 miljoonaa kappaletta on myyty Steamissa. Selviytymispelillä on myös 10 miljoonaa pelaajaa Xboxilla, vaikka osa tästä määrästä todennäköisesti koostuu pelaajista, jotka pelaavat peliä Xbox Game Passin kautta.


Viime kuussa Microsoft vahvisti, että Palworld oli suurin kolmannen osapuolen Game Pass -julkaisu koskaan ja pelatuin peli sen alustoilla. Pocketpairin toimitusjohtaja Takuro Mizobe kutsui pelaajien vastausta "valtavaksi" tuolloin. "Tämä on vasta alkua meille ja Palworldille, ja palaute, jonka keräämme pelin esikatselun aikana, mahdollistaa jatkuvan kokemuksen parantamisen Pal Tamerseille kaikilla alustoilla", hän lisäsi.


Tällä hetkellä Palworld on viidenneksi eniten pelattu peli Steamissa, 206 401 samanaikaista pelaajaa kirjoitushetkellä, SteamDB:n kaavioiden mukaan. Sen kaikkien aikojen enimmäispelaajamäärä alustalla sijoittuu vain PUBG: Battlegroundsin taakse.


Vaikka Palworldin pelaajamäärä onkin kasvanut, peli on ollut kiistojen aihe in-game-olentojensa, nimeltään Pals, suunnittelusta. Useat pelaajat, kehittäjät ja kommentaattorit ovat syyttäneet peliä Pokémonista plagioimalla olentojen suunnittelua.


Pokémon-yhtiö julkaisi viime kuussa lausunnon, jossa käsiteltiin plagioimissyytöksiä ja vahvistettiin sen aikomus tutkia mahdollisia tekijänoikeusrikkomuksia. ”Olemme saaneet paljon tiedusteluja toisen yrityksen pelistä, joka julkaistiin tammikuussa 2024. Emme ole myöntäneet lupaa Pokémonin immateriaalioikeuksien tai omaisuuden käyttöön kyseisessä pelissä,” yhtiö ilmoitti lausunnossaan.


Palworld julkaistiin early access -vaiheessa 19. tammikuuta ja se on saatavilla PC:lle (Steamin kautta), Xbox Onelle ja Xbox Series S/X:lle sekä se sisältyy myös Xbox Game Passiin. Peli sisältää Pokémon-tyylisiä eläimiä, eli Pals:eja, jotka voidaan napata ja kesyttää taistelua, kuljeskelua ja tukikohdan rakentamista varten pelin avoimessa maailmassa.


Next Post Previous Post