OpenAI:n toimitusjohtaja Sam Altman paljastaa näkemyksiä GPT-5:stä ja sanoo, että se on parempi kaikessa

 OpenAI:n toimitusjohtaja Sam Altman on jo aloittanut keskustelun seuraavan sukupolven ChatGPT:stä — GPT-5:stä — ja hän väittää, että "se tulee olemaan parempi kaikessa yleisesti". Puhuessaan World Government Summitissa Altman jakoi näkemyksiään GPT-5:stä ja totesi, että uusi malli tulee olemaan "älykkäämpi", "nopeampi" ja "monimuotoisempi". Hän huomautti, että vaikka muut yritykset, jotka kehittävät vastaavia malleja, voisivatkin ylistää samoja parannuksia, todellinen merkitys on mallin lisääntyneessä älykkyydessä, ja tätä hän pyrki korostamaan GPT-5:stä. "Tämä on isompi juttu kuin miltä se kuulostaa", Altman sanoi. "Se, mikä tekee näistä malleista niin taianomaisia, on se, että ne ovat yleisiä. Joten jos ne ovat älykkäämpiä, se tarkoittaa, että ne ovat vähän parempia kaikessa", hän lisäsi.Mutta mitä älykkäämpi GPT-5 tarkoittaa? Kuvittele tekoälyn kykenevän käsittämään ja ymmärtämään ei vain sanoja, vaan myös kuvia, ääniä ja erilaisia dataformaatteja nopeasti ja tarkasti. Iso ajatus, joka tuntuu hyvin futuristiselta, keskittyy tekoälyyn, joka voi ajatella itsenäisesti, tehdä itsestään enemmän tekoälymäinen ilman ihmisten valvontaa.


Altman on vihjannut ChatGPT-5:llä olevan parannettu yleisälykkyys ja kyky käsitellä useita datatyyppejä samanaikaisesti. Tämä edistysaskel voi mullistaa tekoälysovellusten nopeuden, tehokkuuden ja luotettavuuden. Altman ei ole antanut mitään tietoja mahdollisesta julkaisupäivästä. Arvailut viittaavat siihen, että GPT-5 voi ilmestyä multimodaalisena tekoälymallina nimeltä "Gobi", joka on suunniteltu julkaistavaksi vuoden 2024 keväällä. Malli on tällä hetkellä laajamittaisessa koulutuksessa laajalla datamäärällä.


GPT-5 on seuraava versio GPT-4:stä, joka on OpenAI:n valmistama keskusteluohjelma. GPT-4:llä ihmiset joutuvat maksamaan joka kuukausi sen käytöstä. GPT-4 osaa puhua kuin ihminen ja se osaa jopa ymmärtää ja luoda kuvia ja puhetta. GPT-5:n odotetaan olevan vielä parempi. Se tulee olemaan henkilökohtaisempi jokaiselle käyttäjälle, tehdä vähemmän virheitä ja käsitellä enemmän asioita, kuten lopulta videoita.


Vaikka odotamme lisätietoja GPT-5:stä, OpenAI julkaisi perjantaiaamuna oman tekoälymallinsa nimeltä Sora, joka voi luoda minuutin pituisia videoita tekstiin perustuvista ohjeista. "Olemme opettamassa tekoälyä ymmärtämään ja simuloimaan fyysistä maailmaa liikkeessä, tavoitteena kouluttaa malleja, jotka auttavat ihmisiä ratkaisemaan ongelmia, jotka vaativat vuorovaikutusta todellisen maailman kanssa", OpenAI ilmoitti. OpenAI sanoo, että Sora voi luoda monimutkaisia kohtauksia monilla hahmoilla, tarkoilla toiminnoilla ja yksityiskohtaisilla taustoilla. Tämä malli ymmärtää, mitä käyttäjä pyytää, mutta myös hahmottaa, miten nämä asiat näyttäisivät todellisessa elämässä.


Samaan aikaan Sam Altmanin GPT-5:stä antamien tietojen ja OpenAI Soran julkistuksen jälkeen Google on ilmoittanut omasta seuraavan sukupolven Gemini 1.5 -tekoälymallistaan, jonka mukaan yritys voi käsitellä kerralla jopa 1 miljoonaa tietoelementtiä, mikä on eniten, mitä mikään suuri malli on koskaan kyennyt tekemään. "Tämä


 tarkoittaa, että 1.5 Pro voi käsitellä valtavia tietomääriä yhdellä kertaa — mukaan lukien 1 tunnin video, 11 tunnin ääni, yli 30 000 riviä koodia tai yli 700 000 sanaa. Tutkimuksissamme olemme myös onnistuneesti testanneet jopa 10 miljoonaa tokenia", Google sanoo.

Next Post Previous Post