Mikä on Palworld? ja voiko sitä pelata Suomessa?

 Jos olet törmännyt valtavaan määrään hämmentäviä TikTokia pelaajista, jotka juoksevat ympäriinsä söpöjen eläinkumppanien ja aseiden kanssa, siihen on yksinkertainen selitys. Itsenäinen olentojen keräily- ja selviytymispeli Palworld myi yli 5 miljoonaa kappaletta tänä viikonloppuna.


Palworld


Peli sai rajoitetun markkinoinnin, joten se olisi voinut helposti jäädä huomaamatta. Vaikka peliä usein mainostetaan "Pokémon aseilla" -satiriana, se on kaikkien vitsien alla täysin toteutunut moninpeli.Mikä on Palworld?

Palworld on toiminta-seikkailu selviytymispeli, jonka on kehittänyt japanilainen studio Pocket Pair. Peli sijoittaa pelaajat avoimeen maailmaan, joka on täynnä mystisiä Pokémonin kaltaisia olentoja, joita kutsutaan nimellä Pals. Pelaajat voivat taistella näitä olentoja vastaan ja napata ne käyttöönsä kaikkeen aina liikkumisesta taisteluun, hyvin samalla tavalla kuin toisessa suositussa pelissä - Pokémon Go.Kuitenkin on yksi keskeinen ero, kuten Neo Matrixista sanoisi - aseita, paljon aseita! Pals ei ainoastaan anna pelaajien käyttää tuliaseita pelissä, vaan myös varustaa omat Palsit samanlaisilla aseilla.


Tämä on juuri syy, miksi internet on nimennyt pelin 'Pokémon aseilla'. Lisätyt aseet erottavat pelin helposti kaikista Pokémon-peleistä historiassa, ja lisäävät myös sen komediallisia satiirielementtejä, mukaan lukien muut asiat, kuten Palsien käyttö tehdastyössä.


Palworld sisältää myös monia muita elementtejä, mukaan lukien pelin sisäinen wanted-tasojärjestelmä, ihmisenkaltaiset NPC-hahmot, jotka hyökkäävät pelaajaa vastaan, sekä antagonistiset ryhmät, kuten rikollisjärjestö.


Pelaajat voivat nauttia Palworldista yksin tai liittyä ystäviensä kanssa hauskaan moninpelikokemukseen. Peli tukee jopa 32 pelaajaa yhtäaikaisesti yhdellä palvelimella PC:llä. On kuitenkin huomattava, että Pocket Pair työskentelee edelleen parantaakseen Xboxin yhteistyöpelaamista, joka on tällä hetkellä rajoitettu kahdesta neljään pelaajaan.


Voiko Palworldia pelata Suomessa?


Kyllä, kuka tahansa tuettua konsolia tai Windows PC:tä käyttävä voi ostaa, asentaa ja pelata Palworldia heti. Se on tällä hetkellä saatavilla Xbox Series X/S- ja Xbox One -konsolille, mutta valitettavasti Sony PlayStation 5:tä ei vielä tueta. Tällä hetkellä Palworld maksaa 1 170 rupiaa Steamissa.


Palworldin PC-vaatimukset

Jos pelaat PC:llä, tarvitset Windows 10:n tai Windows 11:n pöytäkoneen tai pelaamiseen tarkoitetun kannettavan tietokoneen ajamaan peliä. Lisäksi tarvitset vähintään Intel Core i5 3570 (tai vastaava Ryzen) -suorittimen, Nvidia GTX 770 (tai vastaavan Radeon) -näytönohjaimen, 12 Gt RAM-muistia ja 15 Gt vapaata levytilaa.


Vaikka pelillä on potentiaalia tulla seuraavaksi PUBG:ksi tai Pokémon Go:ksi, sen menestys riippuu myös useista tekijöistä, kuten nautittavasta ja kaikille avoimesta moninpelipelaamisesta.

Next Post Previous Post