Kyllä, puhelimesi kuuntelee: Tutkimus osoittaa, että jotkut mainostajat todella vakoilevat

 Jos luulit olevasi turhanpäiväisen varovainen puhelimesi kuuntelemisen suhteen, voit lopettaa huolehtimisen, koska olit todennäköisesti oikeassa. Puhelimesi todennäköisesti kuuntelee sinua, mutta kuulijoina ovat todennäköisesti mainostajat. Cox Media Group (CMG) -tarkasteluraportin mukaan mainostoimistot voivat hyödyntää älypuhelinten, älytelevisioiden ja erilaisten laitteiden sisäänrakennettuja mikrofoneja kerätäkseen tietoa ja käyttää sitten näitä tietoja kohdennettuun mainontaan. Yrityksen mukaan "aktiivisen kuuntelun" avulla mainostajat, kuten CMG, saavat tarvitsemansa tiedot kohdentaakseen potentiaalisia asiakkaita analysoimalla rennosta keskustelusta saatua tietoa reaaliajassa. Tämä tiedotus tuli ensimmäisenä 404 Median raportissa.

CMG on julkaissut verkkosivuillaan paperin nimeltä "Kuinka äänidata toimii ja miten voit käyttää sitä liiketoiminnassasi". Paperin johdanto kuuluu, "Mitä se merkitsisi liiketoiminnallesi, jos voisit kohdistaa potentiaaliset asiakkaat, jotka keskustelevat aktiivisesti tarpeistaan päivittäisissä keskusteluissaan? Ei, tämä ei ole Black Mirrorin jakso — se on äänidata, ja CMG:llä on kyky käyttää sitä liiketoimintasi eduksi."


Paperi jatkaa, "Se tarkoittaa, että älylaite on todennäköisesti kuuloetäisyydellä, kun puhumme viikonlopun suunnitelmistamme, kuinka kipeästi tarvitsemme keittiön remonttia tai väittelemme siitä, mikä katumaasturi on paras."


"Kammottavaa? Totta. Mahtavaa markkinointia? Epäilemättä", paperi jatkaa.


Kyllä, tämä on juuri se, mitä ajattelet, koska olen varma, että tämä on tapahtunut sinulle ainakin kerran aiemmin. Monesti keskustelet (puhelimen ulkopuolella) ystäväsi kanssa esimerkiksi leivänpaahtimen ostamisesta, ja hetken kuluttua, kun otat puhelimen käteesi ja selaa sosiaalista mediaa, alat nähdä mainoksia leivänpaahtimista. Tämä tapahtuu, vaikka et ole koskaan etsinyt kyseistä leivänpaahdinta puhelimellasi. Olet vain keskustellut ystäväsi kanssa, ja nyt näet mainoksia siitä eri sosiaalisen median sovelluksissa.


Tähän asti on ollut vain kelluvaa epäilyä siitä, että puhelimesi kuuntelee sinua, mutta siitä ei ole ollut vahvoja raportteja, ja sosiaalisen median yritykset ovat suurelta osin kieltäneet sen. Mutta CMG-raportti väittää jonkin verran vastuuta ja myy sen melko suoraan mainostusvälineenä asiakkailleen.


Yrityksen verkkosivuston mukaan "aktiivinen kuuntelu" käyttää tekoälyä (AI) tunnistaakseen relevantit keskustelut älypuhelimien, älytelevisioiden ja muiden laitteiden välillä. Kun se on kohdistanut yleisönsä, se näyttää mainoksia suoratoistotelevisioiden, YouTuben, Google Bing -haun jne. kautta.


Tämä on ehdottomasti loukkaus yksityisyyttä vastaan ja toivottavasti herättää paljon oikeudellista huomiota, mutta CMG ei näytä ajattelevan niin. Yrityksen verkkosivusto toteaa, "Onko tämä laillista? KYLLÄ - on täysin laillista, että puhelimet ja laitteet kuuntelevat sinua. Tämä johtuu siitä, että kuluttajat antavat yleensä suostumuksensa hyväksyessään ohjelmistopäivitysten tai sovellusten lataamisen ehdot ja käyttöehdot."


Sanottuaan tämän, tällä hetkellä ei ole paljon tietoa siitä, käyttävätkö muut mainostajat tätä työkalua (ja jos käyttävät). Ei myöskään ole tarpeeksi tietoa siitä, miten nämä mainostajat keräävät tietoja. Koska vaikka uskoisin hetkessä, että mainostajat todella kuuntelevat, useimmat Android-laitteet ja suurin osa iPhoneista ilmoittavat pienellä vihreällä ilmoitusvalolla selfie-kameran vieressä, aina kun sovellus käyttää kameraasi tai mikrofonia. Joten on epäselvää, voivatko ja miten mainostajat kuten CMG voivat kiertää tällaiset ominaisuudet. Paljon jää vielä vastaamatta, mutta tämä vahvistaa pitkäaikaisen epäilyn siitä, että puhelimemme kuuntelevat meitä.

Next Post Previous Post