Julkaistaanko GTA 6 PC:lle? Vastattu!

Grand Theft Auto VI, eli odotettu GTA 6, siunaa lopulta silmämme vuonna 2025. Vaikka ensimmäinen traileri GTA 6:sta on julkaistu, monet pohtivat, millä alustoilla GTA 6 julkaistaan. Monet PC-pelaajat kysyvät myös, julkaistaanko GTA 6 PC:lle.Selvittääkseen kaikkien epäilykset Rockstar on itse asiassa paljastanut joitakin tietoja. Julkaisualustoja ei löydy trailerin lopusta, jossa vain lukee 'Tulossa 2025'. Take-Two Interactive, Rockstar Gamesin emoyhtiö, julkaisi tiedotteen Grand Theft Auto VI:sta verkkosivuillaan.


Vahvistettiin, että Grand Theft Auto VI (GTA 6) tulee saataville PS5- ja Xbox Series X/S -pelikonsolille. Valitettavasti PC:stä ei mainita tässä. Toistaiseksi GTA 6 ei siis ilmesty PC:lle vuonna 2025. Tämä on todella sydäntäsärkevä lause lukea. Kuitenkin huonojen uutisten lisäksi on edelleen toivoa, että GTA 6 julkaistaan PC:lle pian sen debytoinnin jälkeen PlayStation 5- ja Xbox Series X/S -konsoliversioille.


GTA 6:n julkaisu PC:lle?


Valtava pelaajakunta GTA:lla on PC-alustalla. Rockstar ei tietenkään jätä yhteisöään pulaan. Kaikkien (mukaan lukien PC- ja konsolipelaajat) on odotettava GTA 6:n julkaisua noin 1,5-2 vuotta, riippuen siitä, milloin uusi Grand Theft Auto julkaistaan vuoden 2025 julkaisuikkunassaan. Koska PC:tä ei mainita tuettuna alustana GTA 6:n julkaisussa, pöytäkonepelaajien on yksinkertaisesti odotettava.


Peli Konsolin julkaisu PC:n julkaisu
Red Dead Redemption 2 Lokakuu 2018 Marraskuu 2019 (13 kuukautta myöhemmin)
Grand Theft Auto IV (GTA 4) Huhtikuu 2008 Joulukuu 2008 (9 kuukautta myöhemmin)
Grand Theft Auto V (GTA 5) Syyskuu 2013 Huhtikuu 2015 (19 kuukautta myöhemmin)
Grand Theft Auto VI (GTA 6) Tulossa 2025 Alkuvuodesta tai keskivuodesta 2026 (spekulointi)


Kuinka kauan? No, ajattelimme samaa ja teimme laskelman itse. Alla näet, kuinka kauan kesti GTA 5:n, Red Dead Redemption 2:n ja myös GTA IV:n julkaisu PC:lle. Tämän perusteella olemme laskeneet arvioidun julkaisupäivän GTA 6:lle PC:lle alla!

Henkilökohtaisesti en usko, että Rockstar vie liian kauan GTA 6:n tekemiseen PC:lle. Menneiden tietojen perusteella voimme nähdä, että PC-pelaajien piti odottaa vähintään 9 kuukautta. Tämä viittaa GTA 4:n julkaisuun PC:lle. Puhuttaessa GTA 5:stä peli tehtiin ensin PS3:lle. Sen jälkeen se tehtiin PS4:lle, ja sitten PC-versio tuli lähes kaksi vuotta myöhemmin.


Viimeisin esimerkki (Red Dead Redemption 2) on hyvä ottaa vertailukohdaksi. PC-versio tuli tässä tapauksessa 13 kuukautta myöhemmin. Ottaen huomioon yllä mainitut ajat, jolloin Rockstar Gamesin PC-versiot julkaistiin, on parasta olettaa, että emme kuule GTA 6:sta PC:lle ennen kuin varhainen vuosi 2026 on ohitettu.


Silti koko uusi konsolisukupolvi (PS6/Next-Gen Xbox -aikakausi) ei ole huolestuttava tekijä sen jälkeen, kun GTA 6 on julkaistu PS5:lle ja Xbox Series X/S:lle. Siksi oman arvioni mukaan voimme odottaa Grand Theft Auto VI:n vakaita kehitysaskeleita PC:lle pian sen jälkeen, kun Rockstar on julkaissut pelin konsolialustoille.

Lisäksi Rockstar voisi tehdä kovasti töitä optimoidakseen seuraavan sukupolven GTA Online -kokemuksen. Muuten, Rockstar oli aiemmin palkannut RP-moddereita työntekijöiksi parantaakseen tulevia GTA Online -kokemuksia. Lopulta PC-versio tulee olemaan varsin hienostunut myös. Voimme jopa nähdä, että GTA VI PC:lle tuo mukanaan jännittäviä uusia ominaisuuksia, samankaltaisia kuin edellisessä pelissä. GTA 6:n julkaisu PC:lle vie varmasti vielä kauan odottamista.

Next Post Previous Post