Kuinka ja milloin iPhonen akku vaihdetaan

Olitpa sitten millaisessa käytössä tahansa, iPhonen akku heikkenee ajan myötä ja menettää kykynsä säilyttää varausta. Tuloksena on, että iPhone ei enää tarjoa samaa huippuluokan akkusuorituskykyä kuin silloin, kun se oli upouusi. Yleensä iPhone-akku säilyy hyvänä noin 2 vuotta tai jopa kauemmin riippuen käytöstäsi ja lataustottumuksistasi. Siitä huolimatta emme voi välttyä siltä tosiasialta, että joskus saatat kokea odotettua enemmän akun heikentymistä ja tarvita iPhone-akun vaihtamista. Ymmärrämme täysin, kuinka ärsyttävää se voi olla. Vaikka se saattaa vaikuttaa pelottavalta tehtävältä, se on melko yksinkertaista, jos perusasiat ovat kunnossa.

Tässä oppaassa kerromme sinulle kaiken, mitä sinun pitäisi tietää iPhonen akun vaihtamisesta. Aina siitä, milloin se on tehtävä, kuinka paljon se maksaa ja miten iPhone-akku vaihdetaan. Olemme kattaneet kaikki oleelliset asiat. Ottamatta liikaa aikaa, siirrytään heti asiaan.


Tietoja iPhonen akuista


iPhone käyttää ladattavia litiumioniakkuja, jotka latautuvat nopeammin ja kestävät kauemmin verrattuna muihin akkuihin, joissa on vanhempaa teknologiaa. Lisäksi litiumioniakuilla on kehittyneitä ominaisuuksia ja ne ovat vähemmän alttiita akkuongelmille. Sanottuina, kaikki ladattavat akut ovat kuluvia komponentteja, jotka menettävät tehokkuuttaan ja säilyttävät vähemmän varausta kemiallisen ikääntymisen myötä. Tämä jättää iPhonen pienemmällä latauskapasiteetilla, tarjoten vähemmän tunteja latausten välillä. Voit kokea myös useita ongelmia, kuten iPhonen odottamattoman sammumisen, sovellusten hitaan suorituskyvyn, matalamman kaiutinäänen, ruudunpäivityksen hidastumisen joissain sovelluksissa ja paljon muuta. Koska iPhone-akku heikkenee ajan myötä, akun vaihtaminen tulee tärkeäksi.


Milloin vaihtaa vanha iPhone-akku?


Ennen kuin tiedät iPhonen akun vaihtoprosessin, sinun on tiedettävä, milloin iPhonen akku tulisi vaihtaa. iPhonessa on akun kunto -ominaisuus, joka näyttää tiedot maksimikapasiteetista ja huippusuorituskyvystä. Kun iPhone (tai mikä tahansa laite) vanhenee, siinä ei ole enää samaa latauskapasiteettia kuin silloin, kun se oli upouusi. Sinun on tarkistettava iPhonen akun kunto selvittääksesi, tarvitseeko akun vaihtaa vai ei. Tässä on, miten se tehdään:


 • Avaa Asetukset-sovellus iPhonessa.
 • Selaa alas kohtaan Akku.
 • Sitten napauta Akun kunto ja lataus.
 • Täällä näet akkusi maksimikapasiteetin, ja se on iPhonen akun kunto. Mitä korkeampi luku on, sitä parempi on akun kunto.
 • Apple suosittelee, että jos maksimikapasiteetti on yli 80%, iPhonellasi on terve akku.
 • Jos iPhonesi on valmis akun vaihtoon, näet pienen ilmoituksen aivan yläreunassa. Myös enimmäiskapasiteetti voi sanoa Palvelu.Normaaleissa olosuhteissa litiumioniakku on suunniteltu säilyttämään jopa 80 prosenttia alkuperäisestä kapasiteetistaan 500 täydellisen syklin latauksilla. iPhone 15 -sarjaan Apple on lisännyt ominaisuuden tarkistaa akun syklin laskenta. Kun maksimikapasiteetti ylittää 80 prosenttia, Apple suosittelee iPhone-akun vaihtamista. Joten jos iPhonen akun kunto on alle 80 prosenttia, sinun tulisi vaihtaa vanha iPhone-akku.


Miten vaihtaa iPhonen akku?


1. Valitse Apple-korjaus

Luotettavin tapa vaihtaa iPhonen akku on ottaa yhteyttä Appleen ja antaa heidän tehdä se. Sinun ei tarvitse huolehtia mistään. Kolmannen osapuolen korjauksien tutkiminen saattaa mitätöidä takuun ja saattaa jopa vahingoittaa iPhonen vesitiiviysominaisuuksia.


Apple tarjoaa iPhone-akun palvelua useissa olosuhteissa.


 • Ensinnäkin, jos sinulla on AppleCare+-kattavuus, iPhonellasi on maksimikapasiteetti alle 80 prosenttia ja muita vaurioita ei ole, Apple vaihtaa iPhonen akun ilmaiseksi.
 • Toiseksi, jos sinulla ei ole AppleCare+-kattavuutta, Apple veloittaa sinulta maksun. On hyvä tietää, että iPhonen takuu ei kata akkuja, jotka kuluvat ajan myötä normaalissa käytössä.

Kun olet päättänyt valita Apple'n iPhone-korjauspalvelun, sinulla on kolme vaihtoehtoa (maasi/alueesi mukaan) tehdä se.


 • Voit lähettää iPhonen korjattavaksi. Jos päätät lähettää iPhonen, pidä mielessä, että se voi kestää jopa 5–9 päivää, koska sinun on odotettava, että Apple noudattaa standardimenettelyään.
 • Voit ottaa yhteyttä Apple-tukeen ja pyytää heitä lähettämään palveluntarjoajan osoitteeseesi.
 • Viimeisenä vaihtoehtona voit varata ajan lähimpään Apple-myymälään tai Apple-valtuutettuun palveluntarjoajaan. Toisaalta, jos valitset lähimmän Apple-palvelukeskuksen, korjaus voi valmistua yhden päivän aikana. Jos lisävaurioita ilmenee, korjaus voi kestää jopa 5 päivää.


Paljonko iPhonen akun vaihtaminen maksaa?

Tarkka iPhonen akun vaihtohinta riippuu omistamastasi mallista, mahdollisista lisävaurioista ja muista tekijöistä. Voit käyttää Apple'n Hinnanarvio-työkalua saadaksesi käsityksen siitä, paljonko sinun on maksettava, jos saat palvelun suoraan Applelta.


Esimerkiksi iPhone 11 -akun vaihtohinta on 99 euroa. Tämä hinta pysyy samana iPhone 11 Pro- ja iPhone 11 Pro Max -vaihtojen osalta. Jos haluat Apple-valtuutetun palveluntarjoajan tulevan kotiisi tai toimistoosi, sinun on maksettava lisämaksu 30 euroa käyntimaksuna. Tässä on luettelo Apple'n iPhone-akun vaihtohinnoista mallista riippuen:


iPhone Malli Akun vaihtokustannukset (ilman AppleCare+:a)
iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro, 15 Pro Max 109 €
iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro, 14 Pro Max 109 €
iPhone 13, 13 Mini, 13 Pro, 13 Pro Max 99 €
iPhone 12, 12 Mini, 12 Pro, 12 Pro Max 99 €
iPhone 11, 11 Pro, 11 Pro Max 99 €
iPhone XR, XS, XS Max 99 €
iPhone X 99 €
iPhone 8, 8 Plus 79 €
iPhone 7, 7 Plus 79 €
iPhone 6, 6s, 6 Plus, 6s Plus 79 €
iPhone SE (kaikki sukupolven mallit) 79 €
iPhone 5s 79 €


2. Apple itsekorjausohjelma

Apple ymmärtää, että ainakin joillakin käyttäjillä on tietoa ja kokemusta omien laitteidensa korjaamisesta. Tällaisille käyttäjille Apple tarjoaa Itsekorjausohjelmaa, joka tarjoaa pääsyn aitoihin Apple-osien, työkalujen ja ohjeiden käyttämiseen takuun ulkopuolisiin korjauksiin.


Jos siis olet DIY-ihminen tai ammattilainen, joka osaa avata laitteensa ja korjata ne, voit vaihtaa iPhonen akun itse. Ennen kuin jatkat, pidä mielessä nämä tärkeät asiat.


 • Varmista, että käytät Apple-akkuja ja asianmukaisia älypuhelimen korjaustyökaluja.
 • Jos et käytä Apple-akkua, on todennäköistä, että iOS näyttää varoitusilmoituksen, eikä Akun kunto -ominaisuus toimi laitteellasi.
 • Jos et ole koulutettu ammattilainen, iPhonen avaaminen saattaa aiheuttaa lisävaurioita.

Jatka vain, jos olet ymmärtänyt kaiken ja olet valmis ottamaan vastuun mahdollisista kielteisistä tuloksista. Apple itsekorjausohjelman puitteissa sinulla on korjausopas valmistautumista varten, voit tilata tarvittavat työkalut ja osat, korjata laitteesi ja palauttaa vaihdetun/vaurioituneen osan kierrätystä varten.


Voit myös valita ostavasi älypuhelimen korjaustyökaluja tai akun vaihtopaketteja kolmannen osapuolen valmistajalta. Sanottakoon, että jos päätät vaihtaa iPhonen akun itse ja sinulla on vedenkestävä puhelin, se saattaa menettää vedenkestävyytensä sen jälkeen, kun olet avannut sen.


3. Kolmannen osapuolen korjauspalvelut

Jos et ole DIY-ihminen tai Apple iPhonen akun vaihtohinta ei sovi sinulle hyvin, on olemassa kolmannen osapuolen palveluntarjoajia, jotka tarjoavat korjauspalveluja. Siitä huolimatta ole erittäin varovainen etsiessäsi kolmannen osapuolen iPhone-korjausvaihtoehtoja. iPhone-akun hinta, korjauksen laatu ja se, ylläpitääkö palveluprosessi vedenpitävyyttä, vaihtelee tarjoajasta toiseen. Joten varmista, että keräät kaikki palautteet ja asiakasarvostelut ennen kuin luotat tarjoajaan. Emme suosittele kolmannen osapuolen korjauspalvelujen käyttöä iPhonen akun vaihtamiseen. Jos olet kuitenkin tarpeeksi itsevarma, voit jatkaa omalla vastuullasi.


Next Post Previous Post