HP Envy x360 kannettavan tietokoneen arvostelu

HP Envy x360 on 2-in-1-kannettava tietokone, joka on laadukas kannettava, joka tarjoaa laajan valikoiman teknisiä ominaisuuksia. Se tarjoaa jopa Intel Core i7-1355U -suorittimen, NVIDIA GeForce RTX 3050 Laptop GPU -grafiikan ja jopa 16 Gt LPDDR5-5200 MHz -RAM-muistia. Tämä kannettava tietokone pystyy käsittelemään vaativia tehtäviä, mutta niin tekevät monet muutkin vaihtoehdot sen hintaluokassa. Mutta tarjoaako Envy x360 muuta kuin vain hyviä teknisiä ominaisuuksia? Selvitetään se.

HP Envy x360 on saatavilla sekä 14 tuuman että 15,6 tuuman näyttökoolla. Testasimme suurempaa versiota, joka tarjoaa joitain lisäetuja verrattuna pienempään versioon.


HP Envy x360:n muotoilu


Uusi HP Envy x360 tulee mustana (nightfall black) ja siinä on hiekkapuhallettu anodisoitu viimeistely. Tuloksena on paljon sileämpi tekstuuripinta oikealla sekoituksella kiiltoa ja mattapintaa. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kuori, erityisesti kansi, kerää paljon sormenjälkiä. Siksi satunnainen puhdistus on välttämätöntä.


HP Envy x360 painaa 1,77 kg, mikä ei ehkä ole kevyt paino nykypäivän kannettavissa tietokoneissa, mutta se ei ole myöskään raskain laite. Yllättäen painon jakautuminen tuntuu harkitulta, eikä minulla ollut epämukavuutta kantaessani tietokonetta työpaikalle tai muihin ulkotiloihin. Voit tasapainottaa painoa kantamalla OnePlusin tai Samsungin PD-laturin, mikä voi vähentää reppusi kokonaispainoa.


HP Envy x360:n porttivalikoima on kohtalainen, ja siihen kuuluu kaksi Thunderbolt 4 USB-C -liitäntää, HDMI ja USB-A-portti. Siinä on myös SD-korttipaikka, koska tietokone on suunnattu myös luoville ammattilaisille. Silti porttien sijainti voisi olla parempi. Näytössä on fyysinen suljin web-kameralle - hyvä lisäys yksityisyydestään huolehtiville asiakkaille. Tietysti siinä on myös ääni/mikrofoniyhdistelmäliitäntä.


HP:n sitoutuminen ympäristöasioihin on myös kiitettävää. Pakkaus sisältää vähän tai ei lainkaan muovia, ja tietokoneessa on runsaasti kierrätettyjä materiaaleja. Näppäimistön näppäinhatut sisältävät myös kierrätettyä muovia. Jotenkin pidän näppäinten viimeistelystä ja otteesta enemmän kuin useimmissa muissa kannettavissa tietokoneissa, joita olen käyttänyt. Näppäimet tarjoavat myös hyvän liikkuvuuden, mikä tekee kirjoittamiskokemuksesta paljon hauskempaa. HP Envy x360:n näyttö


Uuden HP Envy X360 2-in-1 -kannettavan näyttö on kirkas ja elävä. 15,6 tuuman näyttö on vain FHD-paneeli 60 Hz:n päivitysnopeudella, mutta suurempi koko ja OLED tuovat esiin syvemmät mustan sävyt. Kannettavan näytössä on kirkkaus 400 nitiä, HDR-kirkkaus noin 500 nitiä ja 100 prosentin DCI-P3-värikattavuus. Tämä on ensimmäinen kerta, kun löydät IMAX Enhanced -sertifikaatin kannettavasta tietokoneesta, mikä tarkoittaa, että näyttö on viritetty parempaan tulosteeseen elokuvia ja ohjelmia katseltaessa. Kuitenkin kuvasuhteen ollessa 16:9 se ei sovi täysin IMAX-suhteeseen.

Olen kokeillut useita Windows-kannettavia OLED-näytöillä, ja uusi Envy X360-kannettava tarjoaa paremman kalibroinnin kuin useimmat muut saman hintaluokan koneet. Ainoa miinus näytössä on, että se on rajoitettu 1080p-tarkkuuteen. Se voi vaikuttaa riittävältä useimpiin päivittäisiin käyttötarkoituksiin, mutta alempi resoluutio tekee siitä hieman epätäydellisen näyttöosaston suhteen. Ääni on hieno Bang & Olufsenin kaiuttimien ansiosta. Älä odota samaa syvyyttä kuin MacBookeissa, mutta kannettava tarjoaa riittävästi äänenvoimakkuutta ja selkeyttä. On kuitenkin pidettävä mielessä, että kaiuttimet ovat pohjaan suuntautuvia, joten ne toimivat parhaiten tasaisella alustalla.

Nostaessaan todellisia värejä HP Envy x360 ei aina tarjoa värintarkkoja tuloksia, mikä voi olla ongelma muokkaamisen aikana. Voit säätää näyttöasetuksia saadaksesi luonnollisempia värejä. Pelkästään muokkausta varten Apple MacBookeilla voi olla joissain tapauksissa parempi kumppani. Samoin kosketusvaste on suhteellisen sulavampi Samsung Galaxy Book 3 Pro 360:ssa.HP Envy x360:n suorituskyky


HP Envy x360 15,6 tuuman 2-in-1 -kannettava tietokone on melko tehokas, varustettuna Intel Core i7-1355U -prosessorilla (jopa 5,0 GHz Intel Turbo Boost -teknologialla, 12 Mt L3-välimuisti, 10 ydintä, 12 säiettä). Kannettava tietokone tukee myös jopa NVIDIA GeForce RTX 3050 Laptop GPU -näytönohjainta (4 Gt GDDR6 omistettua näyttömuistia) ja jopa 16 Gt LPDDR5-5200 MHz RAM-muistia (kiinteä) tehdäkseen siitä sopivan vaihtoehdon niille, jotka haluavat myös tehoa päivittäisten tehtävien lisäksi. Kannettava tietokone on saatavana erilaisilla sisäisen tallennustilan vaihtoehdoilla, mukaan lukien jopa 1 Tt PCIe Gen4 NVMe TLC M.2 SSD.


Arvosteluyksikkömme oli varustettu Core i5-1335U:lla, jossa oli 16 Gt RAM-muistia ja Intel Iris Xe -grafiikka. Päivittäisessä käytössä kannettava tietokone ei pätkinyt ollenkaan. Päivittäisten MS Officen ja muiden ammattisovellusten käyttö sujui kuin tuulenpuuska. Kokeilimme joitakin pelejä, kuten GTA 5, ja kannettava tietokone ei tuottanut ongelmia tarjoten yli 50 ruutua sekunnissa tavallisilla (1080p) asetuksilla. Käynnistysajat olivat huippuluokkaa myös Intel EVO -merkinnän ansiosta. Saat myös tuen Windows Hellolle IR-kameran avulla, mikä tekee tietokoneen käynnistämisestä yhden vaiheen prosessin.


Suorituskykytestien osalta HP Envy x360 saavutti 4 132 pistettä PC Mark 10:n kokonaiskokeessa. 3D Markin Battlefield V -pelin GPU-testissä se saavutti 1 313 pistettä, mikä on melko vaatimaton tässä hintaluokassa.HP Envy x360 akku

HP Envy x360 tarjoaa myös hyvän akunkeston, vaikka Macbookit Applen sirulla pysyvätkin voittamattomina. Kohtuullisilla asetuksilla (Full-HD, 60Hz virkistystaajuus, näytönsäästäjätila) ja suunnilleen 60 prosentin kirkkaudella HP Envy x360 tarjosi noin viiden ja puolen tunnin akunkeston, mikä ei ole lainkaan huonoa, kun tarkastelemme kilpailua. Koska kannettava tietokone on Evo-sertifioitu, akun koon kasvattamiseen liittyy joitakin rajoituksia, ilman että painoa tarvitsee lisätä. HP Envy x360:ssa on 4-kennoinen 55 Wh Li-ion-akku, joka kestää yli tunnin latautuakseen 65 W USB Type-C -virtalähteen avulla. HP on myös ajatellut lisätä punotun kaapelin, joka voi auttaa kestävyydessä. Kokonaisuutena punottu kaapeli näyttää ja tuntuu laadukkaalta.


HP Envy x360 yhteenveto


Kaiken kaikkiaan HP Envy x360 15,6 tuuman 2-in-1 -kannettava tietokone on kyvykäs ja monipuolinen laite, joka tarjoaa hyvän sekoituksen perusasioiden oikein saamista ja samalla tarjoaa joitakin lisäominaisuuksia, kuten Intel EVO -sertifikaatin ja IMAX Enhanced -sertifikaatin. Se on itsestäänselvyys mediaan ja voi myös toimia ammattikumppanina.

Next Post Previous Post