AirPods ei muodosta yhteyttä iPhoneen? 7 korjausta, joita voit kokeilla

AirPodit, ensimmäisestä sukupolvesta viimeisimpään AirPods Pro 2:een, ovat tulleet oleelliseksi lisävarusteeksi iPhonen käyttäjille. AirPodien saumaton yhteys ja vaikuttava äänenlaatu tekevät niistä ensisijaisen valinnan niin musiikin ystäville kuin moniajoillekin. Mutta mitä tehdä, kun AirPodit tai AirPods Pro eivät yksinkertaisesti yhdisty iPhoneesi? Se on turhauttava kokemus, jonka jokainen käyttäjä on kohdannut jossain vaiheessa. Jos kohtaat yhteysongelmia AirPodiesi ja iPhonen välillä, tämä artikkeli kattaa kaiken ja auttaa sinua korjaamaan sen. Tarkastelemme parhaita ratkaisuja, jos AirPodit eivät yhdisty iPhoneseesi.

Yleisimmät AirPodien yhteysongelmat:


Ennen kuin jatkamme, on ratkaisevan tärkeää tunnistaa tarkka ongelma, jonka kohtaat, jotta voit käyttää tarvittavaa vianmääritystapaa AirPodien synkronoimiseksi iPhonen kanssa. Tässä on joitakin yleisiä AirPodien yhteysongelmia:

AirPodit eivät yhdisty lainkaan: Avaat AirPodiesi tai AirPods Pro -latauskotelon kannen, mutta ne eivät yhdisty automaattisesti iPhoneesi tai eivät näy saatavilla olevien Bluetooth-laitteiden luettelossa.

AirPodit katkeilevat satunnaisesti: AirPodit yhdistyvät aluksi iPhoneseesi, mutta katkeilevat usein tärkeän puhelun tai muun toiminnan aikana, aiheuttaen äänen katkeamisen.

AirPodit ovat yhdistetty, mutta ääntä ei kuulu tai äänenvoimakkuus on matala: AirPodit yhdistyvät saumattomasti iPhoneseesi, mutta et kuule ääntä tai äänenvoimakkuus on huomattavasti matalampi kuin tavallisesti.

AirPodien koteloa ei ladata: On mahdollista, että AirPodien latauskotelo ei lataudu kunnolla, mikä voi johtaa AirPodien akun loppumiseen.


Kuinka korjata AirPodit eivät yhdisty iPhoneseesi:


Nyt, kun tiedät, mikä voi aiheuttaa yhteysongelman AirPodiesi ja iPhonen välillä, on aika tarkastella parhaita ratkaisuja ongelman korjaamiseksi:

Varmista, että Bluetooth on päällä:


Usein unohdamme jopa kaikkein perusasiat. Tässä tapauksessa sekä AirPodiesi että iPhonen on muodostettava Bluetooth-yhteys toimiakseen saumattomasti. Bluetoothin ollessa pois päältä AirPodit eivät yleensä yhdisty iPhoneesi. Onneksi iPhonen Bluetoothin käynnistäminen on melko helppoa. Voit tehdä sen pyyhkäisemällä näytön oikeasta yläkulmasta alaspäin avataksesi Ohjauskeskuksen. Napauta sitten Bluetooth-kuvaketta kytkeäksesi sen päälle, jos se ei ole jo päällä.

Yhdistä AirPodit uudelleen iPhonella:


Usein AirPodit ovat yhdistetty iPhoneseesi, mutta et kuule niissä ääntä. Tällöin suosittelemme ensin katkaisemaan AirPodit iPhonesta ja yhdistämään ne uudelleen. Tämä on helpoin ratkaisu, joka voi usein korjata ongelman nopeasti.

Lataa AirPodit:


Mikäli AirPodiesi tai niiden latauskotelon akun taso on matala, on suuri mahdollisuus, että koet yhteysongelmia iPhoneesi. Tarkista ensin AirPodiesi akun tila ja jos se on matala, laita ne latauskoteloon ja lataa koteloa käyttäen vain Apple-hyväksyttyä MFI-kaapelia. Jos näet latauskotelossa oranssin tai punaisen valon (riippuen AirPodiesi mallista), se tarkoittaa, että AirPodit latautuvat. Jos AirPodit ovat täysin ladattuja, näet kotelossa vihreän valon.

Nollaa AirPodit:


Vaikka AirPodit saattavat olla parhaat langattomat kuulokkeet, jotkut vianmääritystoimet saattavat joskus olla tarpeen yhteys- tai ääniongelmien ratkaisemiseksi. Katso laitteesi käyttöohjeista, kuinka AirPodit nollataan.

Päivitä AirPodien ohjelmisto:


Pidä AirPodit ajan tasalla uusimmalla ohjelmistoversiolla paremman äänenlaadun ja uusien ominaisuuksien saamiseksi. Apple julkaisee säännöllisesti ohjelmistopäivityksiä, jotka voivat korjata ongelmia, kuten AirPodien yhdistämättömyyttä iPhoneen. Vaikka AirPodit päivittyvät yleensä automaattisesti, ne voivat joskus jäädä päivityksestä, jos ne eivät ole olleet yhteydessä iPhoneen tai iPadiin pitkään aikaan. Tässä tapauksessa voit päivittää AirPodit manuaalisesti.

Nollaa iPhone:


Jos olet kokeillut kaikkia yllä olevia ratkaisuja, mutta mikään ei auta, on mahdollista, että ongelma liittyy itse iPhoneesi, ei AirPodeihin. Tässä tapauksessa iPhonen nollaaminen voi auttaa korjaamaan AirPodien yhteysongelmat. Muista kuitenkin ottaa varmuuskopio tärkeistä tiedoistasi ennen nollausta.

Puhdista AirPodit:


Kertynyt lika, roskat tai korvakäytävässä oleva korvavaha voivat häiritä kuuntelukokemusta ja olla yksi syy siihen, miksi et kuule musiikkia tai ääniä AirPodeistasi. Voit puhdistaa AirPodit nukkaamattomalla liinalla.
AirPodien yhdistäminen iPhoneen voi olla turhauttavaa, mutta usein nämä ongelmat voidaan ratkaista vianmääritysohjeillamme. Muista olla kärsivällinen ja kokeilla yhtä ratkaisua kerrallaan. Jos mikään ei auta, yhteydenotto Apple-tukeen on paras vaihtoehto.


Next Post Previous Post