Ranskalaiset tutkijat auttavat laihtumaan tekoälyn avulla

Yliopistollinen sairaala ja Lillen yliopisto ovat esitelleet lääketieteellisen laitteen, joka mittaa painonpudotuksen laajuuden leikkauksen jälkeen. Tämä projekti on kaikkien saatavilla ja siitä tulisi lopulta standardi sairaaloissa.


Painonpudotuksen mittaaminen ?


Painonpudotuksen arvioiminen leikkauksen jälkeen, kuten mahalaukun sidontaleikkauksen tai mahalaukun pienentämisen jälkeen, on aina ollut monimutkainen laskenta. Se on herkkä aihe, joka vaihtelee potilaasta riippuen eikä aina etene lineaarisesti ajan kuluessa. Joten auttaakseen parhaiten potilaitaan lääkärit antavat yleensä keskiarvoja, vaihteluvälejä tai yleisiä arvioita ilman yksilöllistämistä.


Tästä lähtien ja kiitos terveysryhmien, datan ja tekoälytutkijoiden Lillen yliopiston sairaalasta ja Lillen yliopistosta, uusi digitaalinen lääkinnällinen laite mahdollistaa ennakkoon tietämisen, kuinka monta kiloa potilas menettää seuraavien viiden vuoden aikana leikkauksen jälkeen.


Viidentoista vuoden ajan Lillen yliopistosairaalan lääkärit seurasivat lihavuusleikkauksen läpikäyneitä potilaita luomalla terveysalan tietokannan. Tämän jälkeen National Institute for Research in Digital Sciences and Technologies -datatiimi loi tekoälyn, joka pystyy käsittelemään tätä dataa seitsemän painonpudotustekijän mukaan: pituus, paino, ikä, tupakoitsija vai ei, diabeetikko vai ei jne.


Tulokset mahdollistavat painonpudotuksen ennustamisen viiden vuoden ajalle ja niitä onnistuneesti testattu 10 000 potilaalla maailmanlaajuisesti.


Jo nyt saatavilla ?


Yliopiston Lillen laihdutusleikkausten painonlaskennan ennustussivustolla potilaille tai lääkäreille on jo käytössä itsepalvelu. Pitkän aikavälin tavoitteena on asentaa tämä ohjelma kaikkiin sairaaloihin. Tämä laite on voimakas päätöksentekotyökalu, etenkin kun lihavuusleikkaukset ovat edelleen varattuja vakaville tapauksille ja vaativat hyvän henkisen ja lääketieteellisen valmistelun.


Päätöksenteon tai tärkeiden toimenpiteiden harjoittamisen tueksi tarkoitetut laitteet nousevat nyt esiin tekoälyn ansiosta. Lääkärit, kirurgit ja jopa hoitajat joutuvat pian käyttämään näitä tietotyökaluja päivittäin, mikä vaatii erityistä koulutustietämystä.

Lähde: thelancet.com

Next Post Previous Post