Mikä on ULTRARAM?

Teknisiä harppauksia tapahtuu ympärillämme usein, mutta harvoin voimme todella innostua niistä. Mitä jos kertoisin teille, että lähitulevaisuudessa voitte palata suosikkipeliinne juuri siitä, mihin jäitte, jopa 20 vuoden jälkeen? Uskoisitteko minua? En itsekään uskoisi, ellei minulle olisi sattunut kohdalle ULTRARAMia. Jatkakaa lukemista oppiaksenne, mikä ULTRARAM on ja miten se toimii.


ULTRARAM-laskentamuistin tiedot


Lyhyesti sanottuna ULTRARAM voidaan nähdä flash-muistin ja DRAM-muistin ominaisuuksien yhdistelmänä. Se on uudenlainen yleismuisti, joka yhdistää nopeuden, kestävyyden, säilyvyyden ja energiatehokkuuden yhteen muistiin hyödyntämällä kvanttimekaanisia vaikutuksia resonanssitunneloinnin avulla. Teknologia on patentoitu Quinas Technology -yrityksessä, joka juontaa juurensa Lancasterin yliopistosta Isossa-Britanniassa, ja sen keksi yliopiston fysiikan laitoksen Manus Hayne.


Tällä hetkellä elektroniset laitteet käyttävät kahta erilaista muistityyppiä: DRAM-muistia ja flash-muistia. Edellinen on erittäin nopea ja tarjoaa mahdollisuuden kirjoittaa uudelleen niin monta kertaa kuin haluat, mutta se tarvitsee jatkuvan virran datan tallentamiseen. Siksi kannettavien tietokoneiden kaltaiset laitteet, jotka käyttävät DRAM-muistin arkkitehtuuria, kuluttavat akkua jopa lepotilassa ollessaan. Toisaalta jälkimmäinen on halpa valmistaa ja voi säilyttää dataa jopa silloin, kun virta katkeaa. Mutta se on paljon hitaampi toiminnassa kuin DRAM. Tässä kohtaa astuu esiin ULTRARAM.


lähde: ULTRARAM

Kuten virallisessa ULTRARAM-esitteessä todetaan, tämä yleismuisti "säilyttää dataa siirtämällä elektroneja sisään tai ulos niin kutsutusta kelluvasta portista." Tämä kelluva porttimekanismi hyödyntää muistikomponenttia, joka toimii lukkona säilyttääkseen elektronit datan säilyttämisen aikana ja avaa itsensä päästääkseen latauksen virtaamaan, kun dataa on poistettava tai kirjoitettava uudelleen.


Kuitenkin tämän teknologisen saavutuksen ainutlaatuinen myyntivaltti on kolminkertainen esteellinen resonanssitunneloiva (TBRT) komponentti, joka voi säilyttää datan muistissa ei vain yhden tai kahden vuoden ajan, vaan uskomattoman yli 1 000 vuoden ajan. Teoriassa tämä tarkoittaa, että mikä tahansa ULTRARAMilla varustettu laite siirtyy käytännössä "talviunen tilaan", joka säilyttää sen viimeisen tallennetun toiminnan sellaisenaan, jotta voit jatkaa siitä, mihin jäit, vaikka palaisit siihen tuhansien vuosien tauon jälkeen. Tämä poistaisi kerta kaikkiaan lepotilan tarpeen laitteissamme.


Tällä hetkellä tämä teknologia on edelleen kokeellisessa vaiheessa, ja sen kuluttajille soveltuvuus on vielä epäselvä. Emme myöskään tiedä, kuinka paljon se maksaa, kun se lopulta tulee markkinoille. Voit vierailla ULTRARAMin verkkosivustolla ja yllä olevassa esitteessä saadaksesi lisätietoja tästä seuraavan sukupolven muistista.Next Post Previous Post