iPhone 15 Pro ja iPhone 15 Pro Max Titanium Build -versiolla julkaistiin

Kuukausien huhujen ja vuotojen jälkeen Apple on vihdoin paljastanut iPhone 15 Pro:n ja iPhone 15 Pro Maxin , iPhone 15- ja Plus-versioiden rinnalla 'Wonderlust'-tapahtumassaan. Uudet iPhonet seuraavat iPhone 14 Pro -sarjaa ja tuovat useita päivityksiä, kuten USB Type-C -portin, uuden A17 Pro Bionic -piirin ja paljon muuta. Tässä katsaus siihen, mitä meillä on!


Kuvan lähde: Apple

iPhone 15 Pro ja 15 Pro Max: Tekniset tiedot ja ominaisuudet

iPhone 15 Pro -mallit näyttävät hyvin samanlaisilta kuin edeltäjänsä, mutta niissä on muutamia huomionarvoisia muutoksia. Puhelimet on valmistettu titaanista, kuten Apple Watch Ultra, tarjoten "ylivoimaisimman" ulkonäön iPhoneen säilyttäen samalla kevyen ja vahvan rungon. Puhelimessa on myös 100% kierrätettävä alumiinirunko, joka on suunniteltu parantamaan lämmönsiirtoa.


Lopulta saat USB Type-C 3.0 -portin (jopa 20 kertaa nopeampi kuin USB-C 2.0), ensimmäistä kertaa iPhoneen, kuten huhuttiin. Siinä on myös uusi mukautettava Toimintopainike, joka korvaa vuosia näkemämme mykistyspainikkeen. Tämä painike mahdollistaa kameran, taskulampun, käännöksen ja muiden toimintojen käytön.


Mukana on myös Dynamic Island. iPhone 15 Pro saa 6,1 tuuman Super Retina XDR -näytön, kun taas 15 Pro Maxilla on suurempi 6,7 tuuman näyttökoko. Nämä puhelimet tukevat ProMotionin ansiosta 120 hertsin virkistystaajuutta jatkamalla kahden vuoden perinnettä, ja ne tarjoavat aina päällä -näytön (AOD) toiminnallisuuden. Näyttöjen päällä on kerros Ceramic Shield -suojausta paremman suojan varmistamiseksi.


Mitä piilee puhelimen sisällä, saat uuden A17 Pro Bionic -piirin (tämä on ensimmäinen kerta, kun iPhone-piirissä on Pro-tunnus!), joka perustuu ensimmäisenä alalla käytettyyn 3 nanometrin prosessiin ja sisältää 6-ytimisen CPU:n ja 6-ytimisen GPU:n, tarjoten jopa 10% nopeamman CPU:n ja 20% nopeamman GPU:n suorituskyvyn. Se tukee myös laitteistopohjaista säteenseurantaa ja tuo suoritus- ja grafiikkaparannuksia. iPhone 15 Prossa on kolme tallennusvaihtoehtoa: 128 Gt, 256 Gt, 512 Gt ja 1 Tt. Toisaalta 15 Pro Maxilla on 256 Gt, 512 Gt ja 1 Tt tallennusvaihtoehdot.


Kamerakokoonpano pysyy samana; siinä on 48 MP pääkamera toisen sukupolven OIS:llä, sekä ultralaajakulma- ja teleobjektiivi 3x optisella zoomilla, joka on 12 MP. Tässä tulee yksi suuri ero iPhone 15 Pro ja iPhone 15 Pro Maxin välillä; jälkimmäinen tukee 5x optista zoomia ja 120 mm polttoväliä parempaa zoomausta varten, mikä on ollut odotettavissa jo jonkin aikaa. Mukana on myös 12 MP:n etukamera. Saat parannetun yötilan, makrokuvauksen, muotokuvatilan, ProRes-videot, spatiaaliset videot (3D-videoita, jotka voidaan katsoa Vision Pro -laitteella), Smart HDR ja paljon muuta.


Uudet iPhone 15 Pro -mallit tarjoavat "koko päivän" akunkeston, WiFi 6E:n ja seuraavan sukupolven ultralaajakaista-sirun, muiden ominaisuuksien joukossa. Ne toimivat uusimmalla iOS 17:llä, joka tuo mukanaan ominaisuuksia, kuten NameDrop, uusia parannuksia Messages-sovellukseen Check In -ominaisuuden kanssa, StandBy-ominaisuuden ja paljon muuta.


Hinnat ja saatavuus Suomessa

iPhone 15 Pro:n hinnat alkavat 1249 eurossa ja iPhone 15 Pro Maxilla on alkuperäinen hinta 1499 euroa.

Niitä voi ennakkotilata 15. syyskuuta alkaen, ja ne ovat viimein saatavilla ostettavaksi 22. syyskuuta lähtien. iPhone 15 Pro -malleja on saatavana väreissä Musta Titanium, Valkoinen Titanium, Sininen Titanium ja Natural Titanium.

Next Post Previous Post