iPhone 15 ja 15 Plus Dynamic Islandilla ja 48 megapikselin kameroilla paljastettiin

Apple ilmoitti viimein iPhone 15:stä ja iPhone 15 Plus:sta sekä iPhone 15 Pro ja Pro Max -versioistaan ​​"Wonderlust" -laitteiden julkaisutapahtumassa. Monet huhut osoittautuivat todeksi, kuten Applen luopuminen loven suunnittelusta ja siirtyminen kaikkien iPhonejen osalta "dynaamiseen saareen" -suunnitteluun. Tarkastellaanpa yksityiskohtia.


kuvan lähde: Apple

iPhone 15 ja iPhone 15 Plus: Tekniset tiedot ja ominaisuudet


iPhone 15:llä on nyt Dynamic Island perus-iPhone 15 -malleissa, mikä on erittäin tervetullut muutos. Aiemman sukupolven iPhone 14 & 14 Plus -malleissa oli lovi, mikä näyttää nyt melko vanhentuneelta verrattuna upouusiin iPhone 15:een ja iPhone 15 Plus:aan.


Dynamic Island muodostaa uuden muotoilun kaikille uusille iPhone 15 -malleille. Tämä uusi muotoiluominaisuus houkuttelee varmasti monia päivittämään uusimpaan iPhone 15: een tai iPhone 15 Plus: aan, joka tarjoaa myös paremman akunkeston. Molemmat nämä puhelimet on varustettu Super Retina XDR -näytöillä, joissa on OLED-paneelit; iPhone 15:n näyttö on kooltaan 6,1 tuumaa ja iPhone 15 Plus: lla on suurempi, 6,7 tuuman näyttö. Ne tarjoavat jopa 2000 nittiä kirkkautta. Perusmallien iPhone 15 & 15 Plus -päivitysnopeus pysyy 60Hz:ssä. iPhone 15:n ja 15 Plus:n takaosa on nyt mattapintainen ja kaareva.Mitä suorituskykyyn tulee, Apple on varustanut iPhone 15: n ja iPhone 15 Plusin edellisen sukupolven iPhone 14 Pro: n SoC: llä, A16 Bionicilla. Samoin kuin edellisen sukupolven Pro-mallissa, iPhone 15: llä ja iPhone 15 Plusilla on myös tuki Wi-Fi 6: lle. Molemmilla iPhone 15 -malleilla on USB-C-portti, kauan odotettu muutos, jonka EU-lait pakottivat Applen ottamaan käyttöön. Tässä on huomattava, että tämä USB-C-portti on USB 2.0 nopeuden portti, mikä tuntuu laitteen rajoittamiselta. Pro-malleissa on parempi USB-portti.


Kameroiden osalta iPhone 15: ssä ja 15 Plus: ssa on nyt päivitetty 48 MP pääkamera ja 12 MP laajakulmaobjektiivi. Täällä asiat ovat parantuneet huomattavasti! Se tukee elokuvamooditukea 4K 24FPS: llä, ja nelinkertainen pikselianturi yhdistää neljä pikseliä yhdeksi paremman kuvanlaadun luomiseksi. Apple esittelee seuraavan sukupolven muotokuvavalokuvat - voit ottaa muotokuvia yksinkertaisesti normaalilla kameralla nyt. Käyttäjät voivat tallentaa tarvittavat syvyystiedot muotokuvakuvien luomiseksi myöhemmin Kuvat-sovelluksessa.


iPhone 15: ssä on toisen sukupolven UWB-siru, iOS 17, koko päivän akunkesto, tieavustus satelliitin avulla ja paljon muuta. Valitettavasti nämä eivät saa uutta toimintopainiketta, joka löytyy iPhone 15 Pro -malleista.


Hinta ja saatavuus Suomessa

iPhone 15:n ja iPhone 15 Plusin hinnat alkavat 989 eurosta ja 1139 eurosta. Niitä on saatavana viidessä eri värissä, mukaan lukien pinkki, keltainen, vihreä, sininen ja musta.

iPhone 15:n ja iPhone 15 Plusin ennakkotilaukset alkavat 15. syyskuuta, ja puhelimet julkaistaan 22. syyskuuta.

Next Post Previous Post