OnePlus Pad -tabletin tiedot ja arvioida

OnePlus saa paljon asioita oikein ensimmäisellä tablet-laitteellaan, OnePlus Padilla. Siinä on erinomainen näyttö, loistava suorituskyky, tyylikäs muotoilu ja hyvä akun kesto. Ja ehkä kaikkein tärkeintä, sen 499 € hinta alittaa sekä Applen että Samsungin huipputason tabletit. Katsotaan nyt OnePlus Pad -tabletin tekniset tiedot.


Yleiset

Merkki OnePlus
Malli Pad
Hinta Suomessa 499 €
Julkaisupäivä 25. huhtikuuta 2023
Julkaisu Suomessa Kyllä
Muoto Kosketusnäyttö
Mitat (mm) 25.80 x 18.94 x 0.65
Paino (g) 552.00
Akun kapasiteetti (mAh) 9510
Värit Halo Green

Näyttö

Näytön koko (tuumaa) 11.61
Kosketusnäyttö Kyllä
Tarkkuus 2800x2000 pikseliä
Pikselitiheys (PPI) 296

Laitteisto

Prosessori octa-core
Prosessori MediaTek Dimensity 9000
RAM 12GB
Sisäinen tallennus 256GB
Laajennettava tallennus Ei

Kamera

Takakamera 13-megapikseliä
Takavalo LED
Etukamera 8-megapikseliä

Ohjelmisto

Käyttöjärjestelmä Android 13
Custom käyttöliittymä OxygenOS 13.1

Yhteydet

USB Type-C Kyllä
Wi-Fi Kyllä
Wi-Fi standardit 802.11 a/b/g/n/ac
GPS Kyllä
Bluetooth Kyllä

Sensorit

Kiihtyvyysanturi Kyllä
Ambient valosensori Kyllä
Gyroskooppi Kyllä
Lämpötila-anturi Kyllä

HYVÄT PUOLET
  • Nopea, kirkas, pikselitiheä näyttö
  • Vilkas suorituskyky
  • Erinomainen rakennuslaatu ja mukava pidellä

HUONOT PUOLET
  • Sisäänrakennetut sovellukset ovat rajoitetut verrattuna Appleen tai Samsungiin
  • Vähän kehittyneitä moniajo-ominaisuuksia
  • Pienet reunukset johtavat virheellisiin kosketuksiin
  • Näppäimistö ja kynä voisivat olla parempia.

Oma arvostelu Oneplus Pad


Kooltaan ja hinnaltaan voisi kuvitella, että OnePlus Pad kilpailee Applen 10. sukupolven 449 dollarin iPadin tai 599 dollarin iPad Airin tai Samsungin keskitason tablettien kanssa. Mutta Padin tekniset tiedot ja näytön laatu tekevät siitä todellisuudessa enemmän kilpailijan Applen ja Samsungin huippuluokan tableteille, mutta hinnalla, joka vastaa alempaa mallia.

Padilla on 11,6 tuuman näyttö, sijoittaen sen 11 tuuman iPad Pron ja 12,9 tuuman mallin väliin. Kapeammat reunukset huolimatta Pad mahtuu suuremman näytön samankokoiseen runkoon kuin 11 tuuman Pro. Nämä pienet reunukset saavat Padin näyttämään hienolta iPadin vieressä, mutta ne aiheuttavat todellisen ongelman tabletin käytössä, koska näyttö rekisteröi usein kosketuksia sivulle, jota pidin kiinni. Tämä oli ongelmallisinta käytettäessä Padia pystysuuntaisesti kirjan tai verkkosivuston lukemiseen.

Tämä on sääli, koska Padin ainutlaatuinen 7:5 kuvasuhde toimii erittäin hyvin sekä vaaka- että pystysuuntaisesti. Toisin kuin Samsungin Tab S8, jossa on 16:10 kuvasuhteen näyttö, joka on hankala käyttää pystysuuntaisesti, Pad on yhtä mukava käyttää lukemiseen kuin iPad. Harvat Android-tablettivalmistajat näyttävät ymmärtävän, kuinka tärkeä kuvasuhde on tablettikokemukselle, joten olen iloinen nähdessäni, että OnePlus on selvästi ajatellut sitä täällä.

Itse näyttö on myös erittäin hieno. 2800 x 2000 pikselin LCD, se päivittyy jopa 144 Hz nopeudella ja voi saavuttaa kirkkauden 500 nitin. Se tekee vierittämisestä ja navigoinnista yhtä sulavaa kuin iPad Pro ja Tab S8, joissa on 120 Hz näytöt. Näytöllä on myös erinomaiset katselukulmat ja kirkkaat, voimakkaat värit, syvät mustat, jotka ovat lähes yhtä hyviä kuin OLED-näytöissä. Olin todella yllättynyt siitä, kuinka hieno Pad on elokuvien katseluun - näyttö on todella hyvä.

Erinomaisen näytön lisäksi mukana on nelikaiutinjärjestelmä, joka tukee Dolby Atmosta, samankaltaisesti kuin iPad Prossa ja Tab S8:ssa. Kaiuttimet ovat äänekkäitä ja selkeitä ja tarjoavat hyvän äänikokemuksen. Valitettavasti siinä ei ole 3,5 mm:n kuulokeliitäntää, joten joudut käyttämään Bluetooth-kuulokkeita tai USB-C-sovitinta (9,95 dollaria, ei sisälly), jos haluat kuunnella yksityisesti ääntä.

Pad on myös yllättävän mukava pidellä näin suurena laitteena. Sen sijaan, että seuraisi Applen ja Samsungin viimeaikaista trendiä tasaisista reunoista ja terävistä reunoista, OnePlus pyöristi Padin reunat ja antoi sille erittäin pehmeän tuntuista metallipintaa, johon on helpompi kietoa käsi ympärille. Se on ohut, mutta ei liian ohut, ja vaikka se painaa 558 grammaa (1,23 kiloa), mikä on noin 80 grammaa (noin 2,8 unssia) enemmän kuin 11 tuuman iPad Pro, sen paino on hyvin tasapainoinen eikä väsyttävä.

Muuten Pad näyttää melko samanlaiselta kuin mikä tahansa muu tabletti, vaikkakin sen takakamera ei ole kulmassa, vaan keskellä yläreunaa (kun pidetään vaaka-asennossa). Se on yksittäinen, 13 megapikselin kamera LED-salamalla, ja se toimii hyvin mihin tahansa asiaan, jonka saattaisit haluta ottaa kuvan tabletilla (minulle se on satunnainen asiakirjan skannaus). Lisäksi Pad on saatavana vain tummanvihreänä, mikä on mielenkiintoinen, jos lopulta merkityksetön valinta OnePlusilta. Oletan, että se erottuu hieman hopeisten ja harmaiden iPadien merestä.

Padin 8 megapikselin etukamera on sijoitettu oikeaan paikkaan: kehyksessä tabletin pitkällä reunalla. Tämä tarkoittaa, että kun olet videopuhelussa ja pidät Padia vaaka-asennossa, et ole kömpelösti sivussa kuten iPad Prossa. OnePlussalla on myös automaattisesti seuraava ominaisuus, jota voidaan käyttää suosituissa videopuheluohjelmissa (se toimi Google Meetissä, Microsoft Teamsissä ja Zoomissa testissäni) pitämään sinut keskellä kuvaa.

Sisällä Padissa on 8 Gt RAM-muistia ja 128 Gt tallennustilaa. Siinä ei ole microSD-korttipaikkaa eikä vaihtoehtoja lisätallennukselle ostohetkellä, ainakaan Yhdysvalloissa. 128 Gt tallennustilaa ei ole huono, ainakaan tässä hintaluokassa (Apple iPad Air maksaa 120 dollaria enemmän ja siinä on vain 64 Gt), mutta olisin toivonut mahdollisuutta saada vähintään 256 Gt enemmän tilaa offline-elokuville ja peleille.

Padin prosessorina on MediaTekin Dimensity 9000, eikä perinteistä Qualcomm Snapdragonia, jota yleensä näemme Android-laitteissa, jotka myydään Yhdysvalloissa. Useimmissa tehtävissä tämä ei ole ongelma - Dimensity tarjoaa ripeää suorituskykyä ja hyvää virtatehokkuutta. Verkkosivut latautuvat nopeasti, sovellusten välillä vaihtaminen on sujuvaa ja käyttöliittymä reagoiva. On kuitenkin joitain huonosti optimoituja Android-sovelluksia, jotka saattavat tökkiä vierityksen aikana (YouTube on ehkä pahin syyllinen tässä).

En ole kovin paljon pelaaja, mutta tämä on alue, jossa Padin suorituskyky jäi jälkeen myös iPad Prosta ja Samsungin Tab S8:sta. Genshin Impact -pelissä Pad pystyi käsittelemään keskitason grafiikka-asetuksia 30 ruutua sekunnissa - paljon vähemmän kuin näyttö pystyy 144 Hz:n ja kaukana siitä, mitä uusimmat iPadit voivat pelata peliä. Pad selviytyi paremmin Asphalt 9:stä, joka on myönnettävästi grafiikallisesti vähemmän vaativa peli.

Akunkesto ei ollut koskaan huolenaiheena niiden useiden viikkojen aikana, jolloin testasin OnePlus Padia. Pystyin helposti käyttämään sitä koko päivän ajan, ja vaikka jätin sen käyttämättömäksi muutamaksi päiväksi kerrallaan, valmiustilankulutus oli minimaalista. Harvoilla tableteilla on nykyään todellisia ongelmia akunkestossa, mutta on mukavaa nähdä, ettei se ole ongelma OnePlusillekaan. Pakkauksessa on 67W seinälaturi, joka kestää noin 80 minuuttia ladata Pad täyteen.

OnePlus Pad toimitetaan OnePlusin OxygenOS-ohjelmistolla, joka on rakennettu Android 13:n päälle. Se on kevyesti räätälöity versio Androidista, joka pohjimmiltaan nojaa Googlen toteutukseen asioista kuten moniajo. Yritys sitoutuu kolmeen käyttöjärjestelmäpäivitykseen ja neljään turvapäivitysvuoteen Padille, molemmat vuosi vähemmän kuin mitä se tarjoaa puhelimilleen.

Puhelimessa kevyempi ohjelmistokosketus on usein tervetullut, mutta tabletin tapauksessa se estää Padia olemasta yhtä hyödyllinen kuin Samsungin vaihtoehdot. Vaikka Samsung Galaxy Tab tarjoaa täysin toimivan työpöytäikkuna-ympäristön ja sen voi kytkeä ulkoiseen näyttöön lisää tilaa varten, OnePlus Padilla on perus-kotinäyttö plus sovelluslaatikon ulkoasu. On vaihtoehtoja eleohjaukselle sovellusten välillä siirtymiseen, ja voit tehdä jonkin verran perusjakoikkunaa. Siinä on myös kelluva ikkunatila, jonka voit kutsua esiin neljän sormen nipistämällä näyttöä, mutta se ei toimi kaikkien sovellusten kanssa ja tuntuu hieman osumariskiltä. (Se on kuitenkin hyödyllinen apuohjelmille, kuten laskimelle.)

Ikuisen valituksen aihe Android-tableteilla on se, että niin harvat sovellukset hyödyntävät tabletin suurempaa näyttöä, mikä tekee niistä vaikean myydä verrattuna iPadiin. Tämä ei muutu OnePlus Padin kanssa - Googlen sovellukset kuten Chrome ja Gmail sekä Microsoftin Office-sovellukset toimivat hyvin, mutta on edelleen liian monta sovellusta, jotka käyttäytyvät kuin suuren näytön puhelinsovellukset. Suositut sovellukset, joita käytän päivittäin, kuten Slack ja Pocket, näyttävät koomisilta Padin lähes 12 tuuman näytöllä ja ovat kaukana siitä, miten ne toimivat iPadilla.

Asiat menevät vieläkin huonommin Android-sovellusmaailman näppäimistöpikanäppäinten tuen osalta. Jopa Google jättää pallon tähän: Gmailissa ei ole toimivia näppäimistöpikanäppäimiä, joilla voisin hallita sähköpostini laatikkoa. On muutama järjestelmätason näppäimistöpikanäppäin, joilla pääsee takaisin aloitusnäyttöön, ottaa kuvakaappauksia ja muihin yksinkertaisiin navigointitoimintoihin, mutta ne eivät korvaa sitä tosiasiaa, että Android-sovellukset eivät vain pidä näppäimistönavigaatiota etusijalla.

Kaikki tämä yhdistyy siihen, että Pad tuntuu paljon mukavammalta sisällön kulutukseen kuin minkäänlaiseen tuottavaan tai luovaan työhön. Toki voit hoitaa satunnaisen sähköpostin ja ottaa kiinni Slack-viesteistä, mutta minulla olisi suuria vaikeuksia yrittää korvata kannettava tietokone Padilla. Nautit paljon enemmän Netflixin, Disney Plussan, HBO Maxin, Paramount Plussan, YouTube TV:n tai muiden suoratoistopalveluiden käytöstä elokuvien ja TV-ohjelmien katseluun. (Mutta ei Apple TV Plusia, valitettavasti. En saanut sitä toimimaan edes OnePlus Padin Chromen selaimessa. Ei Ted Lassoa täällä.)

Sekä Samsung että Apple ovat kehittäneet ominaisuuksia, jotka tekevät heidän tableteistaan integroituvia muihin valmistamiinsa tuotteisiin, ja OnePlus yrittää tehdä jotain samankaltaista. Yritys sanoo Padin kykenevän tukemaan ominaisuuksia, kuten hotspot-datansa jakamista, leikepöydän jakamista sekä puheluiden, viestien ja ilmoitusten synkronointia OnePlus-puhelinten kanssa tulevaisuudessa. Mutta tätä ei ollut saatavilla testiin tässä arvostelussa, eikä se toimi, ellei sinulla ole OnePlus-puhelinta, joten muiden Android-puhelinten omistajat eivät voi hyödyntää sitä.

Kuten iPad Pro ja Samsungin Tab-sarja, voit varustaa OnePlus Padin lisävarusteilla laajentaaksesi sen toiminnallisuutta. Siellä on 39 dollarin folio-kotelo, 149 dollarin näppäimistökotelo ja 99 dollarin kynä, joka kiinnittyy magneettisesti Padin sivuun säilytystä ja latausta varten, aivan kuten Apple Pencil ja iPad. Minulla oli tilaisuus testata sekä OnePlus Magnetic Keyboardia että OnePlus Styloa.

Aloittaen näppäimistöstä, siinä on sekä pidettäviä että kritisoitavia asioita. Siinä on mukava asettelu ja riittävän hyvä näppäimen liike matka tarkan kirjoituksen tekemiseen. Sisäänrakennettu ohjausalusta on pieni, mutta tukee monisormi eleitä ja vierittämistä ilman ongelmia. Minulla ei myöskään ollut ongelmia kämmenien hylkäämisessä kirjoittaessa. Näppäinasettelu ei sisällä omistettua toimintonäppäinriviä, mutta perusjärjestelmän hallintaohjelmat, kuten näytön kirkkaus ja äänenvoimakkuus, ovat saatavilla numeronäppäimien toimintatasolla. Se on askel ylöspäin toiminnallisuudessa verrattuna Applen täysin toimintonäppäimettömään Magic Keyboardiin.

Näppäimistö kiinnittyy Padin magneettisesti ja liittyy pogo-pins-liitännän kautta, joten sinun ei tarvitse huolehtia parittamisesta tai lataamisesta. Valitettavasti sillä on vain yksi katselukulma, joka on liian jyrkkä sylissä käytettäessä ja toimii todella vain, kun se on asetettu pöydälle, eikä näppäimistössä ole taustavaloa. Muuten hinnan suhteen näppäimistö on täysin hyväksyttävä ja hyödyllinen sähköpostien lähettämiseen tai asiakirjojen kirjoittamiseen Padilla.

Stylo on käytännössä sama asia kuin Applen toisen sukupolven Pencil, mukana tuki sekä kallistuksen että paineen herkkyydelle. Se tukee jopa kirjoittamisen ja pyyhkimisen välillä vaihtamista kaksoisnapauttamalla sivuaan, aivan kuten Applen Pencil.

Styloa käytettäessä Padin näytöllä kirjoittaminen on reagoivaa ilman havaittavaa viivettä tai heilumista. Mutta sen ominaisuuksien täysi tuki, kuten nopea työkalujen vaihto ja pienempi latenssi, on tällä hetkellä rajoitettu OnePlusin mukana toimitettuun Notes-sovellukseen, joka ei synkronoi minkään pilvipalvelun kanssa. Yritys sanoo kehittäneensä Styloa varten SDK:n, jonka muut sovellukset voivat integroida parempaa tukea varten, mutta tällä hetkellä ei ole kolmannen osapuolen sovelluksia, jotka tekisivät niin. Useimmat ihmiset voivat luultavasti ohittaa Styloa käyttäessään Padia.

Kokonaisuudessaan, jos etsit tablettia vuonna 2023 etkä jostain syystä halua iPadia, OnePlus Pad on varmasti hyvä vaihtoehto. Sen näyttö ja kaiuttimet ovat yhtä hyvät kuin Applen ja Samsungin huippuluokan 11-tuumaiset tabletit, ja se on erinomainen laite elokuvien katseluun tai lukemiseen. Lisäksi voit saada nämä huippuluokan tabletin ominaisuudet, kuten neljän kaiuttimen ja nopean päivitysnäytön, huomattavasti halvemmalla hinnalla kuin iPad Pro tai Tab S8.

Tietenkin, jos sinulla on iPhone tai Galaxy-puhelin ja haluat tabletin, joka integroituu hyvin sen kanssa, OnePlus Pad ei ole paras vaihtoehto. Eikä se ole todellakaan täydellinen läppärin korvike - tämä on tablet, joka on parhaimmillaan perinteisissä tablettiaktiviteeteissa, ja se on hyvä asia.

Pad ei ole ainoa uusi tabletti Android-tilassa tänä vuonna, sillä odotetaan Google Pixel Tablet -nimisen laitteen saapuvan pian. Google näyttää kuitenkin kohdistavan siihen hieman erilaisia käyttötarkoituksia, ja kunnes saamme sen käsiimme, on vaikea sanoa, kuinka paljon päällekkäisyyksiä saattaa olla Padin ja muiden tablettien kanssa.

Mutta hyvänä tablettina, joka suoriutuu tabletin tehtävistä hyvin kohtuulliseen hintaan, on vaikea löytää liikaa moitittavaa OnePlus Padista. On hienoa nähdä vanha OnePlus taas toiminnassa.

Next Post Previous Post