Kuinka paljon sähköä puhelimesi käyttää

Menetätkö malttisi, kun huomaat puhelimesi akun olevan lopussa? Kiirehdit etsimään laturia ja liität sen puhelimeesi odottaen, kunnes se käynnistyy. Keskimäärin puhelimen täyteen lataaminen vie 2 tuntia. Monet unohtavat irrottaa laturin puhelimesta tai lataavat sen yön yli.

Puhelimesi lataaminen kuluttaa sähköä ja maksaa

Antaapa esimerkki iPhone X:stä. Apple-sovittimen latausvirta on 5W, joten jos lataat puhelintasi tunnin ajan, se kuluttaa 0,005 kWh sähköä. Puhelimen täyteen lataaminen vie suunnilleen 3 tuntia ja kuluttaa noin 0,015 kWh sähköä. Vuodessa puhelin kuluttaa keskimäärin 5 yksikköä sähköä. Olettaen sähkön keskimääräisen hinnan olevan 1 € per yksikkö, puhelimen lataaminen maksaa vain 5 € vuodessa, joten puhelimen lataaminen on todella edullista.

Samoin Samsung Galaxy S22:lla, jossa on kiinteä Li-Ion 4500 mAh akku, täysi lataus vie noin 2.30 tuntia. Se kuluttaa 0.0115 kWh sähköä yhden päivän aikana. Tämä tarkoittaa 4 yksikköä sähköä vuosittain, ja se maksaa sinulle 4 € koko vuoden ajan Samsung Galaxy S22:n lataamisesta. Jos puhumme kannettavasta tietokoneesta, sen lataaminen maksaa sinulle 16 € vuodessa.

Tieto tiedettäväksi: Vaikka puhelimesi olisi täyteen ladattu, se kuluttaa silti 2-4W sähköä ylläpitääkseen lataustilaansa. Voit säästää sähköä irrottamalla latausjohto.

Next Post Previous Post