Google juhlistaa Intian 77. itsenäisyyspäivää intialaisella tekstiili doodlella

Intia juhlii tänään (15. elokuuta) 77. itsenäisyyspäiväänsä. Google on omistanut uuden ja mielenkiintoisen doodlen merkitsemään tätä tilaisuutta. Google doodle juhlistaa Intian itsenäisyyspäivää ja sen on kuvittanut New Delhissä asuva vieras taiteilija Namrata Kumar. Tänä päivänä vuonna 1947 alkoi uusi aikakausi, kun Intia itsenäistyi brittihallinnosta.


Taideteos esittelee Intian erilaisia tekstiilitraditioita, jotka on taitavasti järjestetty ruudukkomaiseen kuvioon. Se kattaa kaiken Gujaratista peräisin olevasta värikkäästä Kutch-brodeerauksesta Odishan hienoon 'ikat'-käsityöhön sekä Jammu ja Kashmirin monimutkaisiin 'Pashmina kani' -kudoksiin ja Keralan ajattomaan 'Kasavu' -kudokseen. Nämä maan eri alueet on esitetty rinnakkain, muodostaen kulttuurin ja luovuuden mosaiikin. Tämän komposition ytimessä sana 'GOOGLE' ilmestyy herkkänä kirjontana, toimien keskeisenä huomion kohteena.

"Koko luomisprosessin ajan pääasiallisena tavoitteena oli kunnioittaa ja juhlia Intian tekstiilejä ja niiden syvää yhteyttä maan identiteettiin. Toivon, että tämän taiteen avulla voisin valaista Intian tekstiiliperinteiden rikasta kulttuuriperintöä ja taiteellista loistoa sekä luoda jotain, joka resonoi yleisön kanssa Google Doodle -alustan kautta", sanoi Kumar.

Itsenäisyyden ensimmäisenä päivänä pidetään symbolisesti lipun nostoseremonia Punaisella linnoituksella Delhissä, ja seremoniaan osallistuu pääministeri. Kansalaiset laulavat kansallislaulua ja muistelevat itsenäisyysliikkeen johtajia. Vapauden taistelijoista kertovia elokuvia näytetään, ja erilaisia kulttuuriohjelmia järjestetään kouluissa ja naapurustoissa, joissa lapset osallistuvat näytelmiin ja kilpailuihin.

Next Post Previous Post