Elon Musk poistaa Block-ominaisuuden Twitter

Siitä lähtien kun Elon Musk on ottanut haltuunsa Twitterin (nykyään kutsuttu X), olemme nähneet useita muutoksia, joista merkittävimmät ovat olleet sinisen merkin laittaminen tilaajien taakse ja brändin muuttaminen X:ksi. Näimme myös, kuinka X sai pimeän tilan oletusasetukseksi, ja nyt tässä on toinen muutos, joka herättää kysymysmerkkejä mikroblogisivuston yksityisyydestä ja tietoturvasta.


X hylkää estämisen ominaisuutena

Nedelmässä X (entinen Twitter) Elon Musk paljasti, että X ei enää anna sinun estää muita ihmisiä. Tämä kyky säilyy vain suorien viestien (DM) osalta. Muskin mielestä estämisen ominaisuus ei 'ole järkevä', mutta monet varmasti olisivat eri mieltä.

Kyky estää joku sosiaalisen median alustalla on tapa suojella yksityisyyttään tilanteissa, joissa estetyt voivat olla halventavia ja edistää vihapuhetta. Siksi tämän vaihtoehdon poistaminen herättää varmasti paljon kielteistä huomiota.

Vaikka käyttäjien hiljentäminen säilyy edelleen vaihtoehtona, johon X haluaa keskittyä, se sallii edelleen niiden, jotka haluat estää, nähdä päivityksesi ja päivittäiset toimintasi. Ainakin mahdollisuus estää tarpeettomat suorat viestit säilyy!

Lisäksi ihmisten ilmeisen halveksunnan tämän muutoksen suhteen, X:ää voidaan myös arvioida tarkasti Googlen ja Applen taholta. Sekä App Storen että Google Play -kaupan politiikat edellyttävät sovelluksilta mahdollisuutta estämiseen, ja estämisen poistaminen voi tuoda X:lle ongelmia. Mikään ei ole uutta Muskin alustalle, mutta odotamme nähdäksemme, miten tämä muutos vaikuttaa siihen ja ihmisiin.

Twitterin muuttuessa X:ksi on tapahtunut useita muita muutoksia. Vapaat API-liitännät ovat kuolleet, TweetDeck (nykyään X Pro) on laitettu maksullisen seinän taakse, sinisen merkin piilottaminen on mahdollista, ja lisää muutoksia voi olla tulossa. Odottakaamme nähdäksemme, miten nämä muutokset auttavat tai haittaavat X:n asiaa, ja jos X lopulta päätyy kadonneeksi tarinaksi!

Next Post Previous Post