Alienware julkistaa uuden 500 Hz IPS AW2524HF -pelinäytön

Dell on ilmoittanut uudesta Alienware 500Hz -pelimonitorista Gamescom 2023 -tapahtumassa. Tämä monitori väitetään olevan maailman nopein IPS-näyttöpaneeli. Muistamme myös Asusin julkistaneen maailman ensimmäisen 4K 240Hz OLED -monitorin tapahtumassa. Keskustellaanpa siitä, mitä Alienwarella on tarjota pelaajille tällä kertaa, upouuden AW2524HF-pelimonitorin osalta.Alienware AW2524HF: Tekniset tiedot ja ominaisuudet

Alienware AW2524HF:ssä on 24,5 tuuman IPS-näyttöpaneeli, jossa on 500Hz virkistystaajuus. Yhtiön mukaan tämä on maailman nopein IPS-paneeli. Tämä monitori ei itse asiassa ole kovin uusi, sillä sen tekniset tiedot ovat erittäin samankaltaiset kuin aiemmin julkaistulla AW2524H:lla.


Mutta varmasti mietit, mikä on H- ja HF-versioiden ero. Kalliimpi versio tukee Nvidia G-Synciä, kun taas tämä uusi HF-versio tukee AMD Freesync Premiumia. Voit lukea vertailumme GSync- ja Freesync-teknologioiden välillä täältä. Toinen ero, jonka huomasin, oli että AW2524HF:llä ei ole RGB-taustavaloa, kun taas kalliimmassa versiossa se on taustalla.


Tämän pelimonitorin 500Hz virkistystaajuus on varsin korkea. Tällaisten kuvataajuuksien saavuttaminen edellyttää tietenkin tehokasta näytönohjainta sekä sopivaa prosessoria, kuten Ryzen 5 7800X3D. Jopa silloin vain kilpailulliset pelit, kuten Valorant, saavuttavat tällaiset korkeat kuvataajuudet hyödyntääkseen 500Hz virkistystaajuutta todella.


Silti niille, jotka ovat intohimoisia e-urheilun harrastajia, tämä on yksi parhaimmista näytöistä hankittavaksi. IPS-paneeli tässä on melko nopea vasteajaltaan (0,5 ms, GtG). Se tarjoaa myös laajan värin kattavuuden 99% sRGB:stä. Se tukee jopa HDR10:ä ja sillä on myös TUV-sertifioitu laitteistopohjainen sinisen valon vähennysteknologia. Alienware AW2524HF:llä on vaikuttava muotoilu. Pelimonitorin jalusta on suunniteltu erityisesti ottamaan pienemmän jalanjäljen verrattuna perinteisiin näytön jalustoihin. Säästämällä tilaa pelaajat saavat enemmän vapautta sijoittaa näppäimistönsä ja hiirensä ja osua kaikkiin laukauksiin intensiivisessä pelissä.


Näytön sivussa on jopa kuuloketeline selkeämpää järjestelyä varten. Puhuttaessa liittimistä, näytössä on takana 2x DisplayPort 1.4 -liitäntää, 1x HDMI 2.1 -liitäntä ja 5x USB 3.2 Gen 1 -liitäntää. Näyttö on melko ergonominen, ja siinä on 178 asteen säätö vaakasuorille ja pystysuorille katselukulmille.


Hinta ja saatavuus

Alienware AW2524HF -pelimonitori on hinnoiteltu 649,99 dollariin (~600 EUR) ja se julkaistaan 12. syyskuuta.

Next Post Previous Post