Meta Code Llama haastaa ChatGPT:n ja auttaa koodaajia ja IT-insinöörejä tekemään työnsä

Meta on julkaissut uuden tekoälyä hyödyntävän työkalun nimeltä 'Code Llama', joka auttaa koodaajia ja IT-insinöörejä koodin luomisessa ja ihmisten kirjoittaman koodin virheiden etsimisessä. Meta:n uusi työkalu on suora haaste OpenAI:n kiireisimmälle tekoälymallille ChatGPT:lle, joka tällä hetkellä auttaa ihmisiä projekteissa ja koodauksessa.

Meta AI Logo

Meta ilmoitti torstaina, että sen AI-koodaus työkalu, Code Llama, tulee olemaan saatavilla ilmaiseksi. Se voi luoda koodirivejä annettujen ohjeiden perusteella, sekä täydentää ja etsiä virheitä koodista, kun sille näytetään tietty koodirivi.


Yritys korostaa, että Code Llamaa käyttämällä käyttäjät voivat tehostaa työnkulkuaan ja alentaa kynnystä koodausta opetteleville. Code Llamalla on potentiaalia toimia tuottavuus- ja opetustyökaluna auttaen ohjelmoijia kirjoittamaan vakaampaa ja hyvin dokumentoitua ohjelmistoa.


"Koodarit käyttävät jo LLM-malleja erilaisiin tehtäviin, aina uuden ohjelmiston kirjoittamisesta olemassa olevan koodin virheiden korjaamiseen", Meta sanoi blogikirjoituksessaan. "Tavoitteena on tehostaa kehittäjien työnkulkua, jotta he voivat keskittyä enemmän ihmiskeskeisiin puoliin työstään", lukee Meta:n virallinen blogikirjoitus.


Meta väittää, että Code Llama suoriutui paremmin kuin muut julkisesti saatavilla olevat kielimallit benchmark-testissä, mutta ei eritellyt, mitä malleja vastaan se testattiin. Yritys mainitsi myös, että Code Llama sai pistemääräksi 53,7 prosenttia koodi-benchmark-testissä HumanEval ja pystyy kirjoittamaan tarkasti koodia tekstikuvauksen perusteella.


Meta julkaisee kolme eri kokoa Code Llama -työkalulle, ja pienin koko mahtuu yhdelle GPU:lle matalan viiveen projekteja varten.


Meta on julkaissut kolme versiota AI-koodaus työkalustaan, Code Llamasta. "Julkaisemme kolme eri kokoa Code Llama -työkalusta, joissa on 7 miljardia, 13 miljardia ja 34 miljardia parametria. Jokainen näistä malleista on koulutettu 500 miljardilla tokenilla koodia ja koodiin liittyviä tietoja."


Perusversiota voidaan käyttää yleisiin koodaustehtäviin, kun taas Python-erikoistunut versio on suunniteltu Python-koodille ja luonnollisen kielen versio pystyy ymmärtämään ohjeita selkokielellä. Meta ei suosittele perusversion tai Python-erikoistuneen version käyttämistä luonnollisen kielen ohjeisiin.


Mark Zuckerbergin johtama Meta on tuonut markkinoille useita ilmaisia AI-malleja, mukaan lukien avoimen lähdekoodin kielimalli Llama. Tämä kehitys aiheuttaa merkittävän uhan OpenAI:n, Microsoftin ja Googlen markkinoimille suljetuille malleille.


Uusi AI-malli perustuu Meta:n viimeisimpään kielimalliin, Llama 2:een, ja se on saatavilla useina versioina. Meta julkaisee tämän mallin valmistautuakseen kilpailemaan Microsoftin GitHub Copilot -työkalua vastaan, joka on koodin generoimiseen tarkoitettu työkalu.


"Code Llama on suunniteltu tukemaan ohjelmistokehittäjiä kaikilla aloilla - mukaan lukien tutkimus, teollisuus, avoimen lähdekoodin projektit, kansalaisjärjestöt ja yritykset. Mutta on vielä monia muita käyttötarkoituksia, joita tukea", Meta totesi.

Next Post Previous Post