5 vinkkiä ilmastointilaskun pienentämiseen tänä kesänä ilman viilennyksen luopumista

Sää ei pysty päättämään, pitäisikö sen olla kuuma vai kostea. Yhtenä hetkenä se on polttavan kuuma, ja seuraavana erittäin kostea. Tämä epävakaa vuodenaika lisää myös sähkölaskujamme, kaiken kiitos ilmastointilaitteiden. Ilmastointilaitteita käytetään kellon ympäri kuumuuden voittamiseksi, mikä kasvattaa sähkölaskuja kuun lopussa.

Toisaalta jotkut ihmiset yrittävät vähentää ilmastointilaitteiden käyttöä säästääkseen rahaa, mutta he tinkivät viilennyksestä. Jos luotat myös ilmastointilaitteeseesi suojautuaksesi auringolta mutta olet huolissasi laskuista, tässä on muutamia vinkkejä tehdäksesi ilmastointilaitteesi viilennyksestä tehokkaampaa ja säästääksesi energiaa.


Aseta oikea lämpötila

Yleisesti uskotaan, että ilmastointilaitteen asettaminen mahdollisimman alhaiseen lämpötilaan viilentää huoneen nopeammin. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Energiatehokkuusviraston suositus on pitää ilmastointilaitetta 24 asteessa, mikä katsotaan ihanteelliseksi ihmiskeholle. Lisäksi se lämpötila, johon ilmastointilaitteesi asetat, vaikuttaa merkittävästi sähkönkulutukseesi. Yhden asteen lämpötilan alentaminen lisää sähkönkulutusta 6 prosenttia. Sen sijaan, että teet huoneestasi Shimlan, yritä pitää ilmastointilaite välillä 20-24 astetta. Tämä lämpötila ei vain luo mukavaa ympäristöä, vaan myös vähentää rasitusta ilmastointilaitteelle, mikä parantaa sen tehokkuutta ja vähentää sähkönkulutusta.


Puhdista ilmastointilaitteen suodatin säännöllisesti ja aikatauluta huolto

Olipa kyseessä ikkunaan asennettava ilmastointilaite tai jaettu ilmastointilaite, laitteen kondensaattori on aina asennettu ulkopuolelle, joko ikkunaan tai seinään. Ajan myötä jopa talon sisäinen pöly voi tukkia suodattimet. Nämä tukkeutuneet suodattimet vaikuttavat viilennystehokkuuteen, mikä aiheuttaa laitteen kuluttavan enemmän virtaa huoneen viilentämiseen. Säästääksesi rahaa ja parantaaksesi tehokkuutta, on suositeltavaa puhdistaa ilmastointilaitteesi suodattimet säännöllisesti ja aikatauluttaa rutiinihuolto, vähintään kerran joka kausi.

Vaikka yleinen ilmastointilaitteen huolto voidaan tehdä kerran tai kahdesti kaudessa, ilmastointilaitteen suodattimien puhdistaminen kuukausittain on tärkeää saasteiden ja pölymyrskyjen vuoksi. Puhdistamisen lisäksi huolto voi sisältää voitelua ja muiden ongelmien korjaamista, joten on suositeltavaa konsultoida teknikkoa määrittämään optimaalinen ilmastointilaitteen huollon tiheys tietyn mallisi mukaan.


Kytke tuuletin päälle

Ilmastointilaitteen jäähdytystehoa ja ilman kiertoa voidaan parantaa kytkeämällä kattotuuletin päälle. Keskitehoisella tuulettimen nopeudella käytettynä se auttaa jakamaan viileää ilmaa tehokkaasti huoneen ympäri.


Sulje ovet ja ikkunat

Ilmastointilaitteen optimaalisen jäähdytystehon ylläpitämiseksi on aina suositeltavaa sulkea ovet, ikkunat ja muut aukot, joista viileä ilma voi paeta huoneesta. Ikkunoiden tai ovien jättäminen auki ilmastointilaitteen ollessa päällä johtaa suurempaan sähkönkulutukseen, koska ilmastointilaitteen on tehtävä enemmän töitä huoneen jäähdyttämiseksi. Voit myös asentaa oven sulkijan, joka varmistaa, että ovi sulkeutuu automaattisesti poistuessasi huoneesta.


Käytä ajastinta

Säästääksesi sähköä ja varmistaaksesi mukavan nukkumisen, käytä ilmastointilaitteen ajastintoimintoa. Ennen nukkumaanmenoa aseta ajastin sammuttamaan ilmastointilaite automaattisesti 1 tai 2 tunnin kuluttua, kun huone on tarpeeksi viileä. Tämä vähentää yöaikaista sähkönkulutusta ja poistaa tarpeen herätä manuaalisesti sammuttamaan ilmastointilaite. Lisäksi vältä pitämästä ilmastointilaitetta päällä tauotta koko päivän, sillä se rasittaa laitetta ja sen osia. Sen sijaan voit asettaa ajastimen ilmastointilaitteeseesi, joka sammuttaa sen automaattisesti tietyn ajan kuluttua.

Next Post Previous Post