Yhdysvaltain hallitus kieltää neljä teknologiayritystä vakoilusta, tässä ovat nimet

Yhdysvaltain kauppaministeriö lisäsi neljä vakoiluohjelmien yritystä teknologian vientikieltoon niiden kehittäessä valvontatyökaluja, jotka on katsottu uhkaavan Yhdysvaltain kansallista turvallisuutta sekä yksilöiden ja organisaatioiden yksityisyyttä ja koskemattomuutta maailmanlaajuisesti. Tällaisia työkaluja käytetään säännöllisesti poliittiseen sortoon ja muihin ihmisoikeusloukkauksiin, mukaan lukien toimittajien vakoilu ja poliittisten vastustajien pelottelu.


Hakkeri yrittää hakkeroida verkkosivustoa

Bannattujen yritysten nimet ovat:

1. Intellexa SA Kreikassa

2. Cytrox Holdings Crt Unkarissa

3. Intellexa Limited Irlannissa

4. Cytrox AD Pohjois-Makedoniassa


Mitä kielto tarkoittaa näille yrityksille

Kauppaosaston niin kutsutulle Entity List -listalle on jo aiemmin lisätty kaupallisia vakoiluyrityksiä, mikä tekee niiden kanssa liiketoiminnan harjoittamisen Yhdysvaltain yrityksille käytännössä laittomaksi. Näihin yrityksiin kuuluu Israelin NSO Group, joka on tunnettu paljon käytetystä Pegasus-vakoiluohjelmistosta. Se lisättiin listalle marraskuussa 2021.


Mitä Yhdysvaltain kauppaministeriön mustan listan lausunnossa sanottiin

"Osasto totesi lausunnossaan, että nämä yritykset ovat osallistuneet kyberhyökkäyksiin saadakseen pääsyn tietojärjestelmiin, uhkaten yksilöiden ja organisaatioiden yksityisyyttä ja turvallisuutta maailmanlaajuisesti.

"Tämä sääntö vahvistaa ihmisoikeuksien suojelun maailmanlaajuisesti perustavana Yhdysvaltain ulkopolitiikan intressinä," sanoi kauppaosaston varajohtaja Don Graves. "Entity List pysyy voimakkaana työkaluna arsenaalissamme, joka estää pahantahtoisia toimijoita ympäri maailman käyttämästä amerikkalaista teknologiaa saavuttaakseen häijyt tavoitteensa."

"Pysymme erittäin sitoutuneina hillitsemään digitaalisten työkalujen käyttöä sortotoimiin," sanoi teollisuuden ja turvallisuuden alan toimiston alajohtaja Alan Estevez. "Ottaen huomioon vakoiluohjelmistojen ja muiden teknologioiden vaikutuksen kansainvälisiin ihmisoikeuksiin, olen iloinen voidessani ilmoittaa näistä lisäyksistä Entity Listallemme."

Tämänpäiväinen toimenpide heijastaa arvoja, jotka ovat esillä presidentin täytäntöönpanomääräyksessä, joka kieltää Yhdysvaltain hallitusta käyttämästä kaupallista vakoiluohjelmistoa, joka aiheuttaa riskejä kansalliselle turvallisuudelle, sekä yhteisessä julkilausumassa ponnisteluista kaupallisen vakoiluohjelmiston leviämisen ja väärinkäytön torjumiseksi. Julkilausumassa on mukana 10 maata ja Yhdysvallat, mikä osoittaa Yhdysvaltain hallituksen sitoutumisen kansainvälisen teknologiaekosysteemin kehittämiseen, joka muun muassa suojaa turvallisuutta, yksityisyyttä ja ihmisoikeuksia."


Next Post Previous Post