Whatsapp ei toimi? 11 tapaa korjata

WhatsApp on loistava tapa kommunikoida ystävien ja perheen kanssa, mutta sen käytössä voi ilmetä ongelmia. Olipa kyseessä jumittunut näyttö, viestien lähettämisen epäonnistuminen tai pelkkä WhatsAppin bugi, WhatsApp voi epäonnistua monella tavalla.

Whatsapp-logo


Varmista, että internet-yhteys toimii oikein

Kun WhatsApp ei toimi, tarkista internet-yhteytesi ja varmista, että se toimii oikein. WhatsApp käyttää internetiä viestien lähettämiseen ja vastaanottamiseen.

Yksi tapa tarkistaa internet-yhteyden tila on avata verkkoselain laitteellasi ja avata sivusto, kuten Google. Jos laitteesi lataa sivun, internet-yhteytesi toimii.

Ne, jotka käyttävät Wi-Fi- tai LAN-yhteyttä, voivat tarkistaa reitittimen ja varmistaa, että se on yhdistetty internettiin. Voit myös yrittää käynnistää reitittimen uudelleen. Lisäksi VPN:ää käyttävien kannattaa kokeilla kytkeä se pois päältä ja katsoa, korjaako se ongelman.

Jos puhelimesi ei lataa sivustoa, sinulla on internetongelmia. Voit yrittää korjata nämä ongelmat itse tai pyytää apua internet-palveluntarjoajaltasi.


Tarkista, onko WhatsApp alhaalla

Usein syytämme laitteitamme, kun jokin ei toimi, mutta ehkä ongelma ei ole paikallinen. WhatsAppin toimimattomuuden syy voi olla palvelun ollessa alhaalla.

Yksinkertainen tapa tarkistaa, onko ongelma itse WhatsAppissa, on kokeilla jotain toista sovellusta tai selainta. Jos kaikki muu toimii, on todennäköistä, että WhatsAppin palvelimet ovat ongelman aiheuttaja. Voit myös käyttää verkkotyökaluja, kuten Down Detector -verkkosivustoa. Tämä palvelu ilmoittaa, jos WhatsAppilla on ongelmia. Jos WhatsApp on alhaalla, ainoa mitä voit tehdä, on odottaa, kunnes palvelu palautuu.


Tarkista, onko WhatsApp poistanut tilisi

Jos et ole käyttänyt WhatsApp-sovellusta viimeisen 120 päivän aikana, olet tehnyt jotain laitonta puhelinnumerosi kautta tai viranomaiset ovat estäneet numerosi, WhatsApp voi joutua poistamaan tilisi. Tämä voi olla syy siihen, miksi et voi käyttää sovellusta puhelimellasi.

Jos näin on tapahtunut tilillesi, sinun on rekisteröidyttävä uudelleen käyttämällä WhatsApp-sovellusta iPhonessa tai Android-puhelimessasi.


Tarkista päivitykset

Vaikka vanhojen sovellusten käyttämisessä ei yleensä ole ongelmia, joskus palvelut tekevät muutoksia palvelinpäähän, jotka voivat tehdä joistain toiminnoista käyttökelvottomia. Haluat varmistaa, että käytät sovelluksen uusinta versiota, joten avaa Google Play -kauppa ja tarkista päivitykset.


Kuinka tarkistaa sovelluspäivitykset Google Play -kaupassa:

 1. Avaa Google Play -kauppa.
 2. Napauta profiilisi kuvaketta oikeassa yläkulmassa.
 3. Valitse "Hallitse sovelluksia ja laitetta".
 4. Napauta "Päivitykset saatavilla".
 5. Valitse "Päivitä kaikki" tai etsi WhatsApp ja valitse "Päivitä".

Kuinka tarkistaa sovelluspäivitykset Apple App Storessa:

 1. Avaa Apple App Store.
 2. Napauta profiilikuvakettasi oikeassa yläkulmassa.
 3. Selaa alaspäin hieman, ja näet kaikki saatavilla olevat päivitykset. Napauta "Päivitä" WhatsAppin vieressä tai valitse "Päivitä kaikki" käsitelläksesi kaikki sovelluspäivitykset.


Tyhjennä sovelluksen välimuisti

Välimuisti on erinomainen tapa pitää puhelin nopeana, mutta vanha data voi korruptoitua ja aiheuttaa ongelmia WhatsApp-sovelluksen toiminnassa. Ei ole haittaa tyhjentää välimuistia aika ajoin, erityisesti jos sovellus ei toimi oikein.


Tyhjennä välimuisti Androidilla:

 1. Avaa Asetukset-sovellus.
 2. Siirry Sovellukset-osioon.
 3. Etsi WhatsApp-sovellus (katso kaikki sovellukset, jos tarpeen).
 4. Napauta Tallennustila ja välimuisti.
 5. Valitse Tyhjennä välimuisti.
 6. Voit myös valita Tyhjennä tallennustila aloittaaksesi puhtaalta pöydältä.

Valitettavasti iOS-sovelluksien välimuistia ei voi tyhjentää suoraan. Ainoa tehokas tapa tehdä tämä on poistaa sovellus ja asentaa se uudelleen.


Vanha käyttöjärjestelmä

On mahdollista, että käytät vanhaa käyttöjärjestelmäversiota, joten WhatsApp ei enää ole tuettu kyseiselle käyttöjärjestelmäversiolle. Voit tarkistaa WhatsAppin sosiaalisen median tilit tästä päivityksestä tai WhatsAppin "Tietoja" -osion Google Play Kaupassa ja App Storessa.


Estetty hallinnoijan tai vanhemman valvonnan toimesta.

On mahdollista, että WhatsAppisi ei toimi, koska se on estetty organisaatiosi tai vanhempien valvonnan toimesta. WhatsApp voidaan estää reitittimen kautta niin, että et voi käyttää WhatsAppia kyseisellä Wi-Fi-verkolla. Kokeile siis käyttää WhatsAppia matkapuhelinverkon kautta ja tarkista, toimiiko se silloin.


Antaa kaikki sovelluksen käyttöoikeudet

Monia ongelmia voi ilmetä, jos et anna WhatsAppille tarvittavia käyttöoikeuksia tärkeiden tietojen käyttämiseen. Esimerkiksi WhatsApp ei välttämättä pääse käsiksi yhteystietoihisi, jos vahingossa kieltät puhelimen yhteystietojen käyttöoikeuden. Saatat myös olla estänyt taustatiedon käytön.


Miten muuttaa sovelluksen käyttöoikeuksien asetuksia:

 1. Avaa Asetukset-sovellus.
 2. Mene Sovellukset-osioon.
 3. Etsi WhatsApp-sovellus Näytä kaikki sovellukset -kohdasta.
 4. Valitse Käyttöoikeudet.
 5. Varmista, että sallit pääsyn kaikkiin ei sallittu -kohtien alle.

Kuinka sallia sovelluksen käyttöoikeudet iPhonessa:

 1. Avaa Asetukset-sovellus.
 2. Etsi ja valitse WhatsApp.
 3. Varmista, että kaikki vaihtoehdot kohdassa "Salli WhatsAppin käyttää" ovat päällä ja mene myös kaikkiin alakategorioihin, jotta voit ottaa käyttöön lisäominaisuuksia.


Varmista, että sinulla on riittävästi tallennustilaa

Joskus WhatsApp voi kohdata ongelmia ladata sisältöä, kun puhelimen tallennustila loppuu. Ensimmäinen asia, jonka voit kokeilla, on poistaa joitain tiedostoja Android- tai iOS-laitteeltasi. Voit myös yrittää tyhjentää joitain WhatsAppin tietoja.


Kuinka poistaa WhatsAppin tietoja Androidissa:

 1. Avaa WhatsApp.
 2. Napauta kolmen pisteen valikkopainiketta.
 3. Mene asetuksiin.
 4. Valitse Tallennus ja tiedot.
 5. Napauta Tietojen hallinta.
 6. Siirry jokaiseen keskusteluun ja poista mikä tahansa, minkä koet tarpeettomaksi.

Kuinka poistaa WhatsAppin tietoja iPhonessa:

 1. Avaa WhatsApp-sovellus.
 2. Napauta Asetukset-välilehteä.
 3. Mene kohtaan Tallennus ja tiedot.
 4. Napauta Hallinnoi tallennustilaa.
 5. Mene jokaiseen keskusteluun ja poista mikä tahansa, minkä koet tarpeettomaksi.


Varmista, että taustadata on käytössä!

WhatsApp tarvitsee internet-yhteyden myös silloin, kun et käytä sovellusta aktiivisesti. Tämä johtuu siitä, että sovellus tarvitsee jatkuvasti tarkistaa saapuvia viestejä.

iPhonessa tai Android-puhelimessa voi olla estetty taustalla tapahtuva internet-yhteys WhatsApp-sovellukselle, mikä voi aiheuttaa sen, ettei sovellus toimi täysin. Tässä tapauksessa voit ratkaista ongelman ottamalla käyttöön puhelimen taustatietojen käyttöoikeuden WhatsAppille.

Ota taustasovellusten päivitys käyttöön WhatsApp-sovellukselle iPhonessa:

 1. Avaa "Asetukset" ja siirry kohtaan Yleiset > Taustasovellusten päivitys.
 2. Ota vaihtoehto WhatsAppille päälle.

Ota taustadatayhteys käyttöön WhatsApp-sovellukselle Android-puhelimessa:

 1. Avaa "Asetukset" ja valitse "Sovellukset ja ilmoitukset" > "WhatsApp".
 2. Valitse "Mobiilidata ja Wi-Fi".
 3. Ota "Taustadatayhteys" -vaihtoehto käyttöön.


Käynnistä puhelin uudelleen

Puhelimen pienet ongelmat voivat aiheuttaa häiriöitä WhatsApp-sovelluksen toiminnassa. Tässä tapauksessa voit käynnistää puhelimen uudelleen korjataksesi nämä pienet häiriöt.

Uudelleenkäynnistä iPhone:

 1. Jos puhelimessasi on kotipainike, pidä sivupainiketta alhaalla ja liu'uta samalla näytön yläosasta alaspäin tulevaan sammutusliukusäädintä. Sen jälkeen käynnistä puhelin uudelleen painamalla sivupainiketta alas ja pitämällä se alhaalla.
 2. iPhonessa, jossa on Face ID, paina ja pidä alaspainettuna joko äänenvoimakkuuden alennuspainiketta ja sivupainiketta, ja liu'uta sammutusliukusäädintä. Käynnistä puhelin uudelleen painamalla ja pitämällä sivupainiketta alhaalla.

Käynnistä Android-puhelin uudelleen:

 1. Paina ja pidä virtapainiketta alhaalla päästäksesi virtavalikkoon.
 2. Valitse valikosta "Käynnistä uudelleen".


Next Post Previous Post