Tesla saavutti ennätykselliset 466 140 toimitusta toisella neljänneksellä, kiitos hintaleikkaukset.

Yhdysvaltalainen automaattivalmistaja Tesla ylitti analyytikoiden odotukset toisella neljänneksellä toimintakertomuksensa mukaan. Vaikka markkinat olivat haastavat, Tesla toimitti 466 140 ajoneuvoa. Lähes puoli miljoonaa toimitusta edustaa 83 prosentin kasvua verrattuna viime vuoden samaan ajanjaksoon ja 10 prosentin nousua edellisestä neljänneksestä.


Tesla

Analyytikot olivat odottaneet toimitusten jäävän alle 450 000:n. Huhti-kesäkuussa Teksasissa sijaitseva sähköajoneuvojen jättiläinen tuotti 479 700 autoa, mikä edustaa 85 prosentin kasvua verrattuna vuoden 2022 toiseen neljännekseen.


Tämä nostaa Teslan kokonaistuotannon kesäkuun puoliväliin mennessä 920 508:aan, hyvällä tiellä saavuttaa tavoite valmistaa 1,8 miljoonaa autoa vuonna 2023 ja ylittää odotukset alan tarkkailijoilta.

"Hintojen leikkaukset, jotka toteutettiin alkuvuodesta 2023, ovat tuottaneet merkittäviä etuja Muskille ja muulle tiimille, sillä kysyntä näyttää pysyvän erittäin vahvana ja tuotannon tehokkuudet ovat mahdollistaneet massiiviset toimitukset," kirjoittivat analyytikot Wedbush Securities -yrityksestä asiakaskirjeessään.


Kun kilpailu sähköajoneuvojen sektorilla kiristyy, Tesla on tehnyt useita hintaleikkauksia Yhdysvalloissa, Euroopassa ja Aasiassa.


Tämä on myös mahdollistanut sen selviytymisen vähenevästä kysynnästä Kiinassa.

"Toistaiseksi olemme sitä mieltä, että suurempien volyymien ja laajemman autokannan tavoittelu on oikea valinta verrattuna pienempiin volyymeihin ja korkeampaan katteeseen", toimitusjohtaja Elon Musk kertoi huhtikuun puhelinkeskustelussa ensimmäisen neljänneksen tuloksista.


Yhdysvalloissa Tesla on hyötynyt myös laajennetusta oikeutuksesta hallituksen 7 500 dollarin verohyvitysohjelmassa sähköautojen ostajille, joka on osa presidentti Joe Bidenin ympäristöpolitiikkaa.


Aivan äskettäin Tesla Model 3:n halvinta versiota ostavat asiakkaat olivat oikeutettuja vain puoleen verohyvityksestä, koska tietyt auton osat eivät olleet valmistettu Pohjois-Amerikassa.

Next Post