Miksi tämä maa on määrännyt Applelle ja Amazonille 218 miljoonan dollarin sakon

Vuonna 2018 Apple ja Amazon tekivät sopimuksen, joka herätti joitakin huolenaiheita. Sopimuksen mukaan kaksi teknologiajättiä rajoittivat Apple- ja Beats-tuotteiden myyntiä vain Applen valtuutetuille jälleenmyyjille. Yhdysvallat, Iso-Britannia, Ranska, Saksa, Italia, Espanja, Japani ja Intia olivat osa sopimusta. Nyt Espanja on syyttänyt kahta yritystä salaliitosta. Reutersin raportin mukaan Espanjan kilpailuviranomainen totesi, että "Nämä kaksi yritystä rajoittivat ilman perustelua Apple-tuotteiden myyjien määrää Amazonin verkkosivustolla Espanjassa."


apple amazon logo


Mistä sopimuksessa oli kyse?

Vuonna 2018, kun kaksi yritystä allekirjoittivat sopimuksen, Amazon totesi "työskentelevämme jatkuvasti parantaaksemme asiakaskokemusta, ja yksi tapa tehdä tämä on lisätä valikoimaa tuotteita, jotka tiedämme asiakkaiden haluavan. Odotamme laajentavamme Apple- ja Beats-tuotteiden valikoimaa maailmanlaajuisesti."

Sopimus salli Amazonin myydä Apple-tuotteita vain valtuutettujen Apple-jälleenmyyjien kautta eikä muiden kolmansien osapuolten myyjien kautta. Yritysten argumentti oli, että näin varmistetaan, että aitoja Apple-tuotteita on saatavilla niitä Amazonista ostaville asiakkaille.

Miksi Espanja määrää sakkoja kahdelle yritykselle?

Espanja on määrännyt molemmille yrityksille 218 miljoonan dollarin sakot, koska se katsoo sopimuksen olevan kilpailunrajoitusta. Italia määräsi vastaavanlaisen sakon vuonna 2021, syyttäen molempia yrityksiä hintojen vääristelystä. Italia määräsi Applelle 134,5 miljoonaa euroa ja Amazonille 68,7 miljoonaa euroa sakkoa.

Kuitenkin sekä Apple että Amazon valittivat päätöksestä ja saivat sen kumottua oikeudessa.

Tällä hetkellä kumpikaan yritys ei ole kommentoinut Espanjan päätöstä sakottaa heitä. Kuitenkin odotetaan, että sekä Amazon että Apple valittavat päätöksestä, kuten he tekivät Italiassa.

Next Post Previous Post