Mikä on Instagram Threads Suomi ja kuinka käytät sitä?

Sosiaalisen median yritykset kiirehtivät tavoittamaan ihmisiä, jotka pakenivat Twitteriä Elon Muskin monien muutosten jälkeen. Meta (Facebook) toivoo, että Threads - uusi tekstipohjainen haara Instagramissa - olisi vastaus, mutta onko se vain lisää samaa?Mikä on Threads by Instagram Suomi?

Instagram Threads on sosiaalisen median sovellus, joka keskittyy lyhyiden tekstipostauksien kirjoittamiseen, joiden enimmäispituus on 500 merkkiä. Postauksiin voi sisältyä myös valokuvia, lyhyitä videoita ja linkkejä. Jos tämä kuulostaa hyvin samanlaiselta kuin Twitter, olet oikeassa - ja se on tarkoituksena.

Meta - yritys, joka omistaa Facebookin ja Instagramin - suunnitteli alun perin sovelluksen julkaisua heinäkuun lopulla 2023, mutta julkaisua siirrettiin 6. heinäkuuta 100 maahan. Sovellusta ei ole saatavilla Euroopan unionissa tiukkojen yksityisyysmääräysten ja tulevan Digital Markets Act -lainsäädännön vuoksi.

Kuinka käyttää Instagram Threads

Threads-kokemus voidaan helpoimmin kuvailla sekoitukseksi Instagramia ja Twitteriä. Jotkut ominaisuudet ovat selvästi "inspiroituneet" Twitteristä, kun taas toiset on suoraan siirretty Instagramista. Aloittaaksesi, lataa sovellus App Storesta iPhonelle tai Google Play Kaupasta Androidille.

Voit kirjoittaa tekstipostauksia enintään 500 merkkiä pitkiksi, yhdistellä useita tekstipostauksia, lisätä valokuvia ja enintään 5 minuutin mittaisia videoita, mainita muita käyttäjiä ja jakaa linkkejä.

Threadsissa on myös useita tuttuja vaihtoehtoja. Aivan kuten Instagramissa, voit napauttaa sydänkuvaketta "tykätäksesi" postauksesta, vastata siihen, lisätä sen omaan tarinaasi tai julkaista sen syötteessäsi. Uutena Threadsissa on mahdollisuus "Repost" (uudelleenjakaminen) ja "Quote" (lainaus). "Repost" vastaa käytännössä retweetiä, ja lainaus mahdollistaa postauksen jakamisen omalla lisäkuvauksellasi.


Kotisyöte on täysin algoritmipohjainen, eikä siinä ole aikajärjestysvaihtoehtoa kuten Twitterissa tai Instagramissa. Sinun on pakko nähdä se, mitä Meta katsoo sinun pitävän nähdä. Alkuvaiheessa siihen ei sisälly mainoksia tai edistettyjä postauksia, mutta tulevaisuudessa varmasti tulee.

Kotisyötteen lisäksi on myös hakuvälilehti, toimintavälilehti (vastaukset, maininnat jne.) ja profiilivälilehti. Se on melko standardi sosiaalisen median sovellukselle. Tämä on yksi syy, miksi monet ihmiset kokoontuvat siihen - se on yksinkertainen ja tuttu.


Tarvitsenko Instagram-tilin käyttääkseni Threads?

Sinun on kirjauduttava sisään Threads-sovellukseen Instagram-tilillä - sitä ei voi käyttää ilman Instagram-tiliä. Threads on erillinen sovellus, mutta se on tiiviisti sidoksissa Instagramiin. Instagram-tilisi ja Threads-tilisi ovat käytännössä samat. Kaikki henkilökohtaiset tietosi voidaan helposti synkronoida Instagramista Threads-sovellukseen rekisteröitymisen yhteydessä.

Jos sinulla ei ole Instagram-tiliä, sinun on luotava sellainen käyttääksesi Threadsia. Lisäksi, jos yleensä kirjaudut Instagramiin Facebook-tilisi avulla, sinun on irrotettava ne toisistaan luomalla erillinen salasana Instagramille, jotta voit kirjautua Threads-sovellukseen.


Onko Instagram Threads hajautettu?

Heinäkuuhun 2023 mennessä Threads ei ole hajautettu, eikä Meta ole antanut tarkkaa aikataulua sille, milloin se aikoo tehdä niin.

Threadsin rekisteröitymisprosessin aikana yksi esittelysivuista mainitsee "Fediversen". Siinä selitetään, että tulevat Threadsin versiot toimivat "uudenlaisessa sosiaalisen median verkostossa, joka mahdollistaa ihmisten seuraamisen ja vuorovaikutuksen eri alustoilla". Mitä tämä tarkoittaa?

Meta puhuu "hajauttamisesta", mikä tarkoittaa kykyä kommunikoida eri sosiaalisen median sovellusten kanssa ilman tarvetta omistaa tilejä kyseisillä alustoilla. Se on sama konsepti kuin sähköposti - voit lähettää sähköpostia henkilölle, jolla on Yahoo-osoite, vaikka käytät Gmailia, esimerkiksi.

Mastodon on tällä hetkellä suosituin hajautettu sosiaalinen verkosto. Se kuuluu myös Fediversen osaksi, joka on suuri joukko palvelimia, jotka jakavat samat protokollat. Meta sanoo aikovansa tehdä Threadsin yhteensopivaksi Fediversen kanssa, mikä tarkoittaisi, että voit seurata Threads-tiliä Mastodonista ja päinvastoin.


Mitä tietoja Instagram Threads kerää?

Kuten voi odottaa yritykseltä, joka on Facebookin takana, Threads kerää melko paljon tietoa sinusta. Apple App Storen ja Google Play Storen listauksen mukaan Threads kerää ja linkittää seuraavia tietoja henkilöllisyyteesi:


Terveys- ja kuntoilutiedot

Ostokset

Rahoitustiedot

Sijaintitiedot

Yhteystiedot

Yhteystiedot

Käyttäjän sisältö

Hakuhistoria

Selaushistoria

Tunnisteet

Käyttödata

Herkät tiedot

Diagnostiikka

Valokuvat ja videot

Ääni

Kalenteri

On tärkeää huomata, että kaikkia näitä oikeuksia ei vaadita. Valitettavasti pitkät oikeusluettelot eivät ole harvinaisia. Tämä ei kuitenkaan päde kaikkiin sosiaalisen verkostoitumisen sovelluksiin.

Esimerkiksi tässä ovat oikeusluettelot Threads-sovellukselle verrattuna edellä mainittuun Mastodon-sovellukseen. Emme yleensä julkaise näin pitkiä kuvakaappauksia, mutta saat todellisen käsityksen näiden kahden palvelun erosta, kun näet kuvakaappaukset rinnakkain.

Threads ja Mastodon ottivat eri käyttöoikeudet

Kuten aina, varmista, että tiedät, mitä olet tekemässä, kun rekisteröidyt uuteen sovellukseen.


Kuinka poistaa Threads-tili

Threads-sovelluksen ollessa niin tiukasti sidoksissa Instagramiin, et voi poistaa Threads-tiliäsi erikseen ilman Instagram-tilin poistamista. Heinäkuun 2023 tilanteen mukaan, kun rekisteröidyt Threads-sovellukseen, olet sidottu siihen niin kauan kuin sinulla on Instagram-tili.

On kuitenkin mahdollista deaktivoida Threads-tilisi. Tämä piilottaa profiilisi ja sisältösi muiden Threads- ja Instagram-käyttäjien silmissä. Voit tehdä tämän siirtymällä profiilitabille > valikon kuvake oikeassa yläkulmassa > Tili > Deaktivoi profiili.

Meta voi tulevaisuudessa muuttaa suuntaa ja mahdollistaa Threads-tilin erillisen poistamisen, mutta tämä on tällä hetkellä paras vaihtoehto. Jos haluat käyttää Threads-sovellusta erillään päätilistäsi, sinun tulee luoda uusi Instagram-tili.


Voinko käyttää Instagram Threadsia työpöydällä?

Instagram Threads ei ole saatavilla työpöydälle – se on käytettävissä vain iPhone- ja Android-laitteilla mobiilisovellusten kautta. Heinäkuun 2023 tilanteen mukaan threads.net-verkkosivustolla on vain QR-koodi, joka ohjaa sinut lataamaan sovelluksen.

Instagramin työpöytäversio kesti jonkin aikaa ennen kuin se julkaistiin, ja vielä kauemmin kesti, ennen kuin siihen saatiin kyky julkaista valokuvia ja videoita. Koska Twitteriä käytetään paljon työpöydällä, on todennäköistä, että tulevaisuudessa tulee olemaan myös Threadsin työpöytäversio.

Next Post Previous Post