Mikä on HEIC-tiedosto muoto?

HEIC-tiedostomuoto otettiin käyttöön Applen toimesta ja siitä tuli standarditiedostomuoto iPhone-valokuville iOS 11:stä lähtien. Ongelmana kuitenkin on, että sitä ei voi avata muilla laitteilla, kuten Androidilla tai Windowsilla.

Mikä on HEIC tiedosto muoto?

HEIC tunnetaan myös nimellä High-Efficiency File Format, tiedostomuotona, jota käytetään valokuvien tallentamiseen pienemmissä ko'issa, mutta korkeammalla laadulla kuin suositut JPEG-kuvatiedostomuodot.

Tämä tiedostomuoto esiteltiin Applen toimesta vuonna 2017 iOS 11:n kanssa vähentämään kuvien vievää tallennustilaa käyttäjien iOS-laitteissa. Siitä lähtien Apple on tehnyt HEIC:stä oletuskuvatiedostomuodon kaikille iPhoneille ja iPadeille.

Kaikki HEIC-tiedostot käyttävät .heic- tai .heics-tiedostotunnistetta, joka sisältää yleensä pakattua dataa ja kuvan metatietoja. Ainoa haittapuoli HEIC-tiedostomuodolle on, että se ei ole yhteensopiva muiden laitteiden kanssa paitsi Apple-laitteiden kanssa.

HEIC tiedosto:ien hyvät ja huonot puolet

Plussat:


  • Ominaisuudet, kuten live-videot iPhonessa, ovat mahdollisia vain HEIC:in ansiosta.
  • Se on hyödyllinen ohjelmistoille, jotka käyttävät tuhoutumatonta kuvankäsittelyä.
  • Se vie vähemmän tallennustilaa verrattuna JPG:hen ja tuottaa korkealaatuista kuvatulostetta.


Miinukset:


  • Se ei ole yhteensopiva muiden kuin Applen laitteiden kanssa.
  • Sitä ei tueta suosituissa verkkoselaimissa ja sosiaalisen median alustoilla.

Kuinka avata HEIC-tiedosto Photos Windowsissa?

Jos haluat avata HEIC-kuvia Windowsilla, ei hätää; meillä on sinulle ratkaisu. Vaikka aiemmin mainitsimme, että HEIC-tiedosto ei ole yhteensopiva Windowsin kanssa, joitain kikkoja voi olla hyödyllistä avata HEIC-tiedosto Windowsilla ilman kompromisseja.

Tässä olemme selittäneet yksityiskohtaisen vaiheittaisen ohjeen HEIC-kuvien sujuvaan avaamiseen Windowsilla.

Vaihe 1: Avaa Tiedostonhallinta > etsi .heic-tiedosto tietokoneeltasi, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja valitse 'Valokuvat'.

Vaihe 2: Jos et ole asentanut "The HEIF Image Extension" -laajennusta, näyttöön tulee ponnahdusikkuna. Napsauta Lataa ja asenna se nyt. Sen jälkeen napsauta 'Kyllä' toisessa näytössä, joka ilmestyy.

Vaihe 3: Sinut ohjataan automaattisesti Microsoft Storeen lataamaan tarvittavat laajennukset.

Vaihe 4: Viimeisenä siirry takaisin siihen sijaintiin, johon tallensit HEIC-tiedoston, ja yritä avata se uudelleen. Sen pitäisi avautua välittömästi tietokoneen Kuvat-sovelluksessa.

Huomio: Tämä menetelmä koskee vain Windows 10- ja 11-käyttöjärjestelmiä.


ovatko HEIF ja HEIC sama asia?

Ei, HEIC ja HEIF ovat erilaisia. HEIC on HEIF:n muunnelma. HEIC käyttää ainoastaan High-Efficiency Video Coding -menetelmää kuvien pakkaamiseen, kun taas HEIF käyttää erilaisia pakkausmenetelmiä.


FAQ

1. Milloin HEIC-muoto otettiin käyttöön?
2015.

2. Mikä iOS-versio otti HEIC-muodon käyttöön ensimmäistä kertaa?
iOS 11.
Next Post Previous Post