Elon Musk selittää Twitterin uudelleenbrändäyksen syyt X:ksi

Ennenkuulumattomassa liikkeessä Twitter on saattanut uudelleenbrändäyksensä päätökseen X:ksi vain kolmessa päivässä. Heinäkuun 22. päivänä 2023 yhtiön omistaja Elon Musk twiittasi muuttavansa mikrobloggausalustan logon linnun sijaan kirjaimeksi X. Heinäkuun 23. päivänä hän esitteli uuden logon ja paljasti, että x.com-verkkotunnus ohjaa myös Twitteriin. Lopulta, maanantaina, hän lisäsi uuden logon, saaden digitaalisen muodonmuutoksen päätökseen. Vaikka monet ovat ihmetelleet tämän liikkeen syytä, yritys ei paljastanut brändiuudistuksen tarvetta, erityisesti ottaen huomioon, kuinka ikoninen Twitterin brändi on. Mutta vain tunteja sitten Musk selitti syyn.


Elon Musk


Elon Musk tviittasi: "Twitter ostettiin X Corpilta sekä varmistaaksemme sananvapauden että kiihdyttääksemme X:ää, kaikkien sovellusta. Tämä ei ole vain yrityksen nimenmuutos, vaan teemme saman asian." Hän viittasi huhtikuun tapahtumaan, jolloin miljardööri rekisteröi Twitterin nimellä X Corp.

Elon Musk sanoi, että nimi "Twitter" teki aikanaan järkeä, kun viestit olivat vain 140 merkkiä pitkiä ja kulkiivat edestakaisin kuin lintujen laulut. Kuitenkin hänen mukaansa nyt käyttäjät voivat julkaista "lähes mitä tahansa".


Muskin kommentit herättävät huolta analyytikoiden keskuudessa, sillä muutos koetaan riskialttiiksi, kun brändi "Twitter" on rakennettu vuosikymmenien aikana.


Elon Musk otti Twitterin haltuunsa lokakuussa 2022 pitkän yrityskaupan jälkeen. Sen jälkeen Tesla-pomo on tehnyt useita suuria muutoksia, kuten henkilöstön vähentämisen ja tilausmallin käyttöönoton, jossa kuka tahansa voi saada halutun varmistetun tunnuksen. Hän oli jopa hetkellisesti muuttanut logon kuvaksi nimeltä Shiba Inu otettuaan alustan hallintaansa.


Mitä Twitterin toimitusjohtaja sanoi tästä

Twittern toimitusjohtaja Linda Yaccarino selitti myös yrityksen uuden brändi-identiteetin suunnan. Hän twiittasi: "X on tulevaisuuden tila rajattomalle vuorovaikutukselle - keskittynyt ääneen, videoon, viestintään, maksuihin/pankkitoimintaan - luoden globaalin markkinapaikan ideoille, tavaroille, palveluille ja mahdollisuuksille. Tekoälyn voimalla X yhdistää meidät kaikki tavalla, jota vasta alamme kuvitella". Hän myös sanoi, että viime kuukausina yritys on ottanut suuria askeleita uuden vision konkretisoimiseksi. "Vuosien ajan fanit ja kriitikot ovat kannustaneet Twitteriä unelmoimaan isommin, innovoimaan nopeammin ja täyttämään suuren potentiaalimme. X tekee sen ja enemmän. Olemme jo nähneet X:n muotoutuvan viimeisen 8 kuukauden aikana nopeiden ominaisuusjulkaisujemme kautta, mutta olemme vasta alussa. Tämä muutos ei tunne rajoja. X tulee olemaan alusta, joka voi toimittaa, noh...kaiken. @elonmusk ja minä odotamme innolla työskentelyä tiimiemme ja jokaisen kumppanimme kanssa, jotta voimme tuoda X:n maailmaan", hän lisäsi.

Next Post Previous Post