Apple lähtee tekoälykilpailuun kilpailevan ChatGPT:n kanssa, alkaa testata "Apple GPT"

Tekoäly on tullut yhdeksi niistä uusista teknologioista, joihin kaikki haluavat tarttua. Vaikka monet ovat ottaneet tämän trendin heti käyttöön, jotkut ovat olleet vielä epävarmoja siitä. Mutta näyttää siltä, että myös he ovat alkaneet kääntyä kohti tekoälyä. Äskettäin Twitterin pääjohtaja Elon Musk, yksi äänekkäimmistä tekoälyn kriitikoista, perusti oman yrityksen alalle nimeltä xAI. Ja nyt Apple, yritys joka on vältellyt jopa tekoälyn sanomista, työskentelee omalla perustavalla mallillaan, joka on raporttien mukaan jo käytössä sisäisesti nimeltä Apple GPT, generatiivinen tekoälyalusta.


Apple logo

Tieto tulee Bloombergin Mark Gurmanilta, pitkäaikaiselta Applen tiedonantajalta, joka sanoi tweetissään: "Apple kilpailee rakentaakseen seuraavan sukupolven generatiivisia tekoälyominaisuuksia päästäkseen OpenAI:n ja Googlen tasolle. Yritys on kehittänyt viitekehyksen nimeltä 'Ajax' LLM:ien rakentamiseen ja on käyttänyt 'Apple GPT':tä sisäisesti. Tavoitteena on tuoda kuluttajatuote markkinoille ensi vuonna."

Ajax näyttää olevan Applen sisäinen perusmalli, joka voi auttaa rakentamaan suuria kielimalleja, joista yksi on Apple GPT, raportin mukaan. Ei ole tiedossa, onko nimi Apple GPT vain sisäistä käyttöä varten vai se voi myös olla lopullinen nimi, kun kuluttajatuote julkaistaan.

Applen tekoälyn tavoittelu voi olla monimutkaista

Ongelma liittyy tietolähteiden hankkimiseen generatiivisen tekoälyn ja mahdollisesti chatbotin luomiseksi. Kaikki muut yritykset, jotka ovat kehittäneet omia generatiivisen tekoälyn ratkaisuja, kuten Microsoft, Google, OpenAI tai hiljattain Meta, luottavat integroituihin pilvipohjaisiin tallennusratkaisuihin, joihin yrityksellä on pääsy. Nämä tiedot ovat massiivisia ja niitä voidaan käyttää tekoälymallien kouluttamiseen. Kuitenkin Apple toimii eri tavalla tällä alueella.

TechRadarin raportin mukaan Apple hyödyntää koneoppimisen lähestymistapaa, jossa Apple-siru oppii paikallisesti laitteen omistajasta, ja se on ainoa tieto, jonka se saa. Itse asiassa Apple korostaa voimakkaasti tietosuojaa ja tietoturvaa ja on useita kertoja korostanut, ettei se säilytä pääsyä käyttäjän tietoihin. Viime vuonna Apple Watch Series 8:n julkaisussa Apple mainitsi, että terveystiedot eivät tallennu sen palvelimille, ja ainoastaan käyttäjällä on niihin pääsy.

Järjestelmä, joka on rakennettu niin vahvasti idean ympärille olla keräämättä tietoa, on ristiriidassa AI-alustan rakentamiseen tarvittavien vaatimusten kanssa. TechRadarin raportti korostaa, että tästä syystä on epätodennäköistä, että Apple GPT koskaan näkee päivänvalon ja se on todennäköisesti vain sisäinen projekti, jolla edistetään teknologian kehittämistä. Joka tapauksessa olemme innoissamme näkemään, miten Applen AI-kehitys etenee, ja saammeko koskaan nähdä integroidun Apple GPT:n iPhonessa.

Next Post Previous Post