Google käyttää tietojasi kouluttaakseen Bardia ja muita tekoälymalleja.

Avain tekoälyyn perustuvien chatbottien, kuten Googlen Bardin tai OpenAI:n suositun ChatGPT:n, toiminnassa on data. Mitä enemmän nämä mallit oppivat datasta, sitä älykkäämmiksi ne tulevat. Twitterin asettama lukurajoitus johtui siitä, että se ei halunnut tekoälyyritysten keräävän dataa malliensa kouluttamiseksi. Nyt Google on selventänyt, että se käyttää käyttäjätietoja Bardin ja muiden generatiivisen tekoälyn sisältöjen kouluttamiseen.


googlen tietosuojakäytäntö

Päivitykset Googlen tietosuojakäytäntöön

Gizmodon raportin mukaan Google on päivittänyt tietosuojakäytäntöään ja selventänyt luottavansa julkisesti saatavilla oleviin tietoihin. "Google käyttää tietoja parantaakseen palveluitamme sekä kehittääkseen uusia tuotteita, ominaisuuksia ja teknologioita, jotka hyödyttävät käyttäjiämme ja yleisöä. Esimerkiksi käytämme julkisesti saatavilla olevia tietoja auttaaksemme kouluttamaan Googlen tekoälymalleja ja rakentamaan tuotteita ja ominaisuuksia, kuten Google Translate, Bard ja pilvipalveluiden tekoälyominaisuudet", päivitetty käytäntö kuuluu.

Yksityiset käyttäjätiedot eivät ole käytössä, mutta kaikki julkisesti saatavilla oleva tieto voidaan hyödyntää. Googlen tietosuojakäytäntö tekee myös selväksi, että "kirjautuessasi sisään keräämme myös tietoja, jotka tallennamme Google-tilillesi ja joita käsittelemme henkilökohtaisina tietoina".


Miksi Google kerää tietoja

Google sanoo keräävänsä tietoja tarjotakseen parempia palveluita kaikille käyttäjilleen. Tämä sisältää perusasioista kuten sen, minkä kielen puhut, monimutkaisempiin asioihin kuten sen, mitkä mainokset ihmiset kokevat hyödyllisiksi tai ketkä ovat sinulle tärkeimmät ihmiset verkossa. "Google keräämien tietojen määrä ja niiden käyttötarkoitus riippuvat siitä, miten käytät palveluitamme ja miten hallitset yksityisyysasetuksiasi", sanoo Google tietosuojakäytännössään.


Millaisia käyttäjätietoja käytetään?

Se on paljon tietoa - ei kaikkea, mutta paljon - jota Google käyttää. Tiedot, joita Google kerää, sisältävät selaimen tyypin ja asetukset, laitteen tyypin ja asetukset, käyttöjärjestelmän, matkapuhelinverkon tiedot, mukaan lukien operaattorin nimi ja puhelinnumero, sekä sovelluksen versio. "Keräämme myös tietoja sovellustesi, selaintesi ja laitteidesi vuorovaikutuksesta palveluidemme kanssa, mukaan lukien IP-osoite, kaatumisraportit, järjestelmän toiminta ja pyyntösi päivämäärä, aika ja viittaavan URL-osoite", lukee Googlen tietosuojakäytännössä.

Next Post Previous Post